1990.01.10 - Hammersmith Odeon, Londyn, Anglia
10 stycznia miało miejsce jedno z ważniejszych wydarzeń trasy
Jersey Syndicate. Po intensywnym miesiącu europejskiej trasy, BJ w podzięce dla fanów za wspaniałe przyjęcie albumu oraz koncertów na Starym Kontynencie, zdecydowali się zagrać wyjątkowy koncert w legendarnym londyńskim Hammersmith Odeon. Występ uświetnił swoim udziałem sam
Jimmy Page, który skontaktował się z zespołem z chęcią zobaczenia ich na żywo. Była to doskonała okazja by zaprosić wielkiego wirtuoza gitary na wspólny występ. Setlista była zdominowana przez covery artystów, którzy przez lata byli inspiracją dla BJ, ale także zawierała nigdy wcześniej nie grane utwory live takie jak
We All Sleep Alone oraz nowy utwór
Cadillac Man. Koncert został zarejestrowany i do dnia dzisiejszego jest najbardziej łakomym kąskiem dla fanów czekających na oficjalne wydanie archiwalnych koncertów sprzed lat. Z występem wiążą się także spore kontrowersje, a w roli głównej występuje jak zwykle, nie kto inny jak Doc McGhee, który bez wcześniejszej konsultacji z zespołem
zabookował 6 kolejnych koncertów (dzień po dniu) w tym miejscu. Było to o tyle nierozsądne, bowiem tydzień później BJ mieli rozpocząć trasę po Ameryce Południowej, a zatem czekała ich zmiana klimatu i strefy czasowej, a do przyzwyczajenia się i odpoczynku pozostawał im zaledwie jeden dzień. Według wcześniejszych ustaleń na odpoczynek mieli mieć cały tydzień wolnego. Krążą opinie że ten fakt ostatecznie przeważył o późniejszym zwolnieniu menadżera BJ.
01.
Goin' Back (acoustic)
02.
Never Say Goodbye (acoustic)
03.
Shooting Star (acoustic) -
VIDEO
04.
Wanted Dead or Alive (acoustic)
05.
Livin' on a Prayer (acoustic)
06. Love for Sale