Dokladnie Adrian, Ty dalej swoje... ILE RAZY MAM CI JESZCZE PISAC ZE SPRINGSTEEN NIE NAGRYWA COUNTRY!!!Stereotypy. Chyba nie posądzasz Springsteena, Rolling Stonesów, Casha o brak ambicji. Lost Highway jest przykłądem iż Country może być ambitne.
nowy hit bj
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
-
- Have A Nice Day
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Piosenki country sa proste z natury,opowiadajace o zwyklych sprawach ,zwyklych ludzi, majace na celu bawic.Zreszta, gdzie sie narodzilo country ? W USA wsrod farmerow czy na polskie - rolnikow.Moze jestem zbyt ostry ale nie posadzam ich o zbyt wielkie wysublimowanie czy ponad przecietna inteligencje.Dla takich ludzi muzyka ma bawic,odciagac od zmartwien a nie wciagac w zlozony tekst, ktory nawoluje do rozmyslen (co mozemy powiedziec o szeroko rozumianej muzyce ambitnej).Adrian pisze: Stereotypy. Chyba nie posądzasz Springsteena, Rolling Stonesów, Casha o brak ambicji. Lost Highway jest przykłądem iż Country może być ambitne.
Aha,jeszcze jedno.Posądzanie Springsteena czy Rolling Stonsow o granie country to wielkie nadużycie.

Z tego, co mi wiadomo dzisiejsze, tzw. nowe country nie ma zbyt wiele wspólnego z tym klasycznym, "wiejskim" country. W USA właśnie to nowe jest teraz na topie i wszyscy zgodnie twierdzą, że to jedyny gatunek w dzisiejszej muzyce opowiadający o prawdziwyn życiu i ludziach. Jest w tym sporo prawdy, patrząc na te wszystkie hip-hopy itp., ale gdzie się podział klasyczny rock, który był, moim zdaniem właśnie tą muzyką, którą grali prawdziwi muzycy z krwi i kości?