Peter Steele nie żyje...

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

studentmibm pisze: Oczywiscie, bo wszyscy tutaj znamy ten zespol (bo tak naprawde nie znac sie nie da) w przeciewienstwie do Type o Negative (poza kilkoma osobami).
To tylko świadczy o gównianym poziomie tego forum.
PS.
Juz niedługo słowo feel będzie głównym tagiem do znalezienia strony bonjovi.pl w google.
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

To tylko świadczy o gównianym poziomie tego forum.
no to po co jestes tutaj zarejestrowany? bo nie rozumiem tego. Moze czas znalezc niegowniane forum?
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

ależ znalazłem, a tutaj? Siła przyzwyczajenia i przy okazji poprawiająca humor dodatkowa stronka (obok JoeMonster) ze śmiesznymi ludźmi i tekstami.
karola2210
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: karola2210 »

Zarejestrowałam się na tym forum dwa miesiące temu. Od tego czasu zauważyłam, że atmosfera jest tutaj dziwna i generalnie nie jest zbyt miło. Cieszy mnie tylko, że stworzyliście pojedyncze, prywatne przyjaźnie i niech one trwają jak najdłużej.
To taka ogólna refleksja po przeczytaniu tematu.

Skoro każdy się usprawiedliwia to napiszę, że cały weekend + dzisiejszy dzień spędziłam poza domem i nie miałam dostępu do mediów, a więc o śmierci Petera Steele dowiedziałam się.. teraz.
Dodam, że metalu nie słuchałam NIGDY i nie czuję obowiązku by znać wykonawców, a nawet przedstawicieli tego gatunku. Mogę tylko współczuć fanom Type O Negative, że odszedł ich idol i wielki artysta.
sobol_77 pisze:P.S. - założę się, że temat o śmierci np. wielkiego wokalisty Piotra K. z jeszcze większej grupy Feel byłby tu komentowany bardzo szeroko...
Feel to zespół, którego piosenki można usłyszeć w większości stacji radiowych. Jest powszechnie znany i chociażby z racji tego śmierć Piotra (a niech żyje jak najdłużej) byłaby w Polsce szerzej komentowana niż Peter'a Steele.
Każdy potrafi podać wiele nazwisk wokalistów, którzy reprezentują dużo lepszy poziom wokalny niż Piotr i myślę, że chociaż tutaj każdy się ze mną zgodzi. Piter jest przede wszystkim zajebiście sympatycznym człowiekiem i tyle.
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

studentmibm pisze: Ok w tej kwestii i tak chyba nie dojdziemy do porozumienia.
Student - niestety...
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
SaDzi0
I Believe
I Believe

Post autor: SaDzi0 »

Rattie pisze:To tylko świadczy o gównianym poziomie tego forum.
Ok, zacznijmy od początku :)
Uważacie się za papieży metalu czy co? Nie popadajmy w takie skrajności...
Osobiście pierwszy raz słyszę Type O Negative i też nie mam w sprawie smierci Petera nic do powiedzenia. I czy to oznacza teraz, że nie znam się na muzyce, gówno za przeproszeniem sobą prezentuję?
Kierujecie się stereotypem tatkowym, iż Peter Steele wielkim muzykiem był...(ciekawe kto załapie parafraze, skoro "poziom jest gówniany") i ja mam go teraz czcić i słuchać i znać i rozpaczać nad jego śmiercią? Niby dlaczego? Oto jest pytanie :)

Teraz kwestia feel. Też mi porównanie. Śmierdzi to celową prowokacją z waszej strony panowie, to jest wstyd.

I pamiętajcie również, że każdy ma prawo do własnego zdania jeżeli potrafi je poprzeć dobrymi argumentami, ale do cholery nie można go narzucać innym, forum jest od dyskutowania a nie skakania sobie do gardeł. I tak przechodząc do konkluzji nie macie prawa narzucać żadnemu użytkownikowi forum, że powinien się wstydzić, bo ma w dupie w/w fakt, że 80 czy nie wiem jaka liczba padła % forum to w wielkim skrócie ludzie nie mający pojęcia o muzyce...
Wyluzujcie, otwórzcie browarka i nie piszcie już takich bzdur a mniej będzie takich irytujących dyskusji:)
Z poważaniem...
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Sobol, zauważyłeś, że wszyscy tutaj zaczęli nagle sie tlumaczyć ze znajomosci Feel? :D

PS.Sadziu i cała reszta - nie przypominam sobie, żebym ani ja, ani Sobol, gdziekolwiek napisał, ze nie znacie się na muzyce, ani ze my jestesmy guru w tej kwestii.
Napisałem jedynie, że wiele osób ma nawet w swoich profilach 'muzykę' jako zainteresowania wpisaną, a milczą.
Awatar użytkownika
SaDzi0
I Believe
I Believe

Post autor: SaDzi0 »

I niech milczą, zabronisz im? :) Mają do tego prawo, uszanuj je.

I też nie zauważyłem perfidnych "tłumaczeń się" ze znajomości Feel, sami poruszyliście ich temat więc dyskusja w tym kierunku też poszła.
karola2210
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: karola2210 »

Rattie pisze:Sobol, zauważyłeś, że wszyscy tutaj zaczęli nagle sie tlumaczyć ze znajomosci Feel? :D
Trudno, żebym JA nie wypowiedziała się w kwestii Feela :P

Ok, skończmy może tę dyskusję, bo nijak ma się to do tematu i zaraz moderator wkroczy ;)
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

A wpadłeś może ziomuś na taki genialny pomysł, że wszyscy 'zainteresowani' muzyką powinni się zapoznać ze Steelem i jego twórczością? Szczególnie, że wspomina o nim Sobol, o którym kazdy z was dobrze wie, że chłop na muzie się zna i jego gust należy do jednego z najlepszych jakie znam?
Nawet Ty, zamiast siedzieć i podniecać się moimi kolejnymi postami, mógłbys spędzic ten czas na poznaniu kilku kawałków Typów i ocenieniu ich, prawda?
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

Rattie pisze:Szczególnie, że wspomina o nim Sobol, o którym kazdy z was dobrze wie, że chłop na muzie się zna i jego gust należy do jednego z najlepszych jakie znam?
ales dał popis teraz nosz kur#$# :D modlisz sie do niego przed spaniem? :D

Jesli kiedys powstanie tutaj konkurs na najbardziej 'gowniany' cytat to zglaszam ten wyzej wymieniony :D

Sobol nic osobistego do Ciebie. Rattie poprostu bredzi :)

EDIT :D
Rattie, wczesniej w tym temacie wspominales o smiesznych ludziach z tego forum. Zdecydowanie przodujesz w tej kwestii :D
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

No, no doprowadziliście do tego czego bym się p sobie nie spodziewał. Mianowicie zgadzam się niemal z wszystkim co tu student napisał w tym temacie.
A wpadłeś może ziomuś na taki genialny pomysł, że wszyscy 'zainteresowani' muzyką powinni się zapoznać ze Steelem i jego twórczością?
Ja jestem tylko ciekaw Rattie i Sobol też czy znacie twórczość takich legend jak Joy Divisiom, The Smiths, The Libertines, Public Enemy, The Stone Roses, Soundgarden, PJ Harvey, Radiohead, The Clash, The La’s, Pulp itp bo w pale mi się nie mieści jak WIELCY znawcy muzyki mogą nie znać chociaz jednego zespołu/artystę z tej listy.
Ja się przyznaje z ręką na sercu że większość z tej listy znam tylko pobieżnie, a bardziej zagłębiać się będę w twórczość w niedalekiej przyszłości. Co nie zmienia faktu, że idąc waszym tropem to nie znajomość kogoś z tej listy to WSTYD i HAńBA dla kogoś co się mianuje znawca muzyki.
Szczególnie, że wspomina o nim Sobol, o którym kazdy z was dobrze wie, że chłop na muzie się zna i jego gust należy do jednego z najlepszych jakie znam?
Z całym szacunkiem dla Sobola, bo jako kumpel i kompan do rozmów jest zajebisty, ale gustem to różnimy się i to BARDZO dużo. Różnimy się tak bardzo, że nawet w kwestii BJ w większości sporów zostajemy przy swoim zdaniu.
Po prostu gust Sobola Ci Rattie odpowiada Mi nie do końca. Nie czuje się z tego powodu gorszy. Jak zobaczyłem post Sobola to jedyne co miałem ochote napisać to - "że muzycznie koleś dla mnie nie istniał więc nie będę ściemniał, ze mi go żal". Po pochlebnej opinii kumpla i opiinii sobola postanowiłem przesłuchać pare numerów. Muzyka całkiem dobra, ale nie na tyle powalająca abym wrzucił ją na liste zespołów któe mam zamiar słuchać w najbliższym czasie. Okazało się też że znam 2 numery i wcześniej je słuchałem.
Nie jest to jednak mój styl więc wole się teraz wziąć za słuchanie np. Clash.
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Adi, juz piąty raz czytam tego posta i ni ciula nie mogę go skapować...
Wyskakujesz mi z jakąs pedalską listą kapel, twierdzisz, że niby sa wielkie i legendarne, a ich nieznajomość powinna być karana, po czym sam piszesz, że ich ne znasz. Trochę się to kupy nie trzyma. Możesz mnie oświecić?
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Rattie pisze:Adi, juz piąty raz czytam tego posta i ni ciula nie mogę go skapować...
Wyskakujesz mi z jakąs pedalską listą kapel, twierdzisz, że niby sa wielkie i legendarne, a ich nieznajomość powinna być karana, po czym sam piszesz, że ich ne znasz. Trochę się to kupy nie trzyma. Możesz mnie oświecić?
Bo właśnie Rattie o to chodzi, ze Ciężko zrozumieć Ci, ze ta lista którą masz w swojej głowie prawdziwych legend dla wielu osób z tego forum i nie tylko jest właśnie taką jak ty to określiłeś "pedalską listą".

Osobiście nie wtrącam się do waszych dyskusji bo macie swoje gusta, ale Rattie jakbyś mi powiedział, ze Europe, Wig Wam czy DLeppard tworzyli ważniejszą, lepszą, bardziej zajebistą itp muzykę niż P.J Harvey, The Smiths czy Soundgarden to parsknąłbym śmiechem. Jednak dałbym sobie rękę uciąć, ze tak myślisz.
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

jaka znowu curva lista? Gdzie ja w tym temacie pisałem o jakichś legendach?
Stweirdzam tylko, że skoro pan(i) X twierdzi, że muzyka to jego zainteresowanie to w momencie, jak ktos na niej się lepiej znający pozytywnie wypowiada się o kims kogo pan X nie zna, powinien zasiąśc na góglach i uzupełnic brak. I tu nie chodzi o gust itp. sprawy ino o zwykłe potwierdzenie zdania 'interesuję się muzyką' TYLE. Wiec Adi, bardzo bede wdzięczny jak już weźmiesz pastylki (ino zas kolorków nie pomyl) i zalegniesz se juz spać, bo zaczynasz wkładac mi w usta (lubisz to?:P) jakieś dziwne stwierdzenia.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”