Wzmianki o BJ

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
karola2210
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: karola2210 »

bartekbb23 pisze:Mi się podobało najpierw akustycznie, potem z powerem.
Tutaj się zgodzę! Mam ogromny sentyment do IML w wykonaniu Sambory, więc to akustyczne wejście jak najbardziej na plus. Im dłużej się słuchało tym niestety gorzej... Nie równo, kaleczony angielski- jakby nie mieli żadnej próby tylko śpiewali na spontanie.

Z tego, co mi wiadomo jest to piosenka wykorzystywana także w zagranicznych edycjach 'Bitwy na głosy', więc tutaj Kupicha nic nie promuje.

Jeśli ktoś nie widział:
http://www.tvp.pl/rozrywka/programy-muz ... fe/3925901
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: PePe »

Ooooo prosze! Kolega bartek przestal juz puszczac focha ;)

Czyli rozumiem, ze jesli chce sie wypowiedziec w innych tematach musze najpierw zapalic wirtualna swieczke Garemu? Nie martw sie, mam lepsze sposoby by oddac mu swoj hold, nie musze sie nimi dzielic z Toba.

Co do Pana K. - nazywasz to promowaniem? Niech sprowadzi zespol na koncert bo z tego jego promowania to niewiele wynika.

O gustach sie nie dyskutuje wiec podziwiam Twoj zachwyt, widocznie lubisz ogladac takie pseudo gwiazdki z Panem Lordem GaGą (czerwonym) na czele.
Wybacz ale takie wykonanie to dla mnie profanacja, szczyt kitu itd itp.
Awatar użytkownika
imp
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: imp »

karola2210 pisze:jest to piosenka wykorzystywana także w zagranicznych edycjach 'Bitwy na głosy'
Acha, z drobną różnicą jakościową...

teledysk sąsiadów http://www.youtube.com/watch?v=N4j7WKLWWr4

i wykonanie w studio http://www.youtube.com/watch?v=mbwFEvHjdQo
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Pisałam o tym w innym temacie :P
Dla mnie całe to wykonanie na Telekamerach wyszło dość drętwo. Mało energii, nie poczułam tego powera, który przecież IML ma w sobie z całą pewnością.
Bardziej podoba mi się pomysł z tą zajawką z gladiatorami. Tutaj wyszło im już nieco lepiej.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

"Teledysk na światowym poziomie z gwiazdami show „Bitwa na Glosy” i nowa interpretacja wielkiego przeboju Johna Bon Jovi’ego „It’s my life"

Czy oni nigdy się nie nauczą, że to jest zespół,a nie solista. Mnie krew zalewa jak coś takiego czytam.
Awatar użytkownika
imp
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: imp »

Studenci z Pensylwanii pomagają ekipie przygotować środowy koncert. Mam nadzieję, że "pomoc" nie będzie oznaczała przerw w dostawie prądu lub innych tego typu niespodzianek :))

http://live.psu.edu/story/51249#rss30
KondZik

Post autor: KondZik »

Prosto z bonjovi.com

"You don't want to miss out on this LIVE stream so make sure to tune in Wednesday, February 9th starting at 7:30PM EST!"

http://www.bonjovi.com/story/news-live/ ... e_pa_on_29
Awatar użytkownika
Martaaa
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Martaaa »

Smolek pisze:Czy oni nigdy się nie nauczą, że to jest zespół,a nie solista. Mnie krew zalewa jak coś takiego czytam.
Ja czuję to samo. Jak zobaczyłam tą relamę z gladiatorami to aż mi ciśnienie skoczyło. Zwłaszcza patrząc na pana Wiśniewskiego :zly: . Wg mnie dno i pięć metrów mułu. Po prostu profanacja.
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

kondzik pisze:Prosto z bonjovi.com

"You don't want to miss out on this LIVE stream so make sure to tune in Wednesday, February 9th starting at 7:30PM EST!"

http://www.bonjovi.com/story/news-live/ ... e_pa_on_29
Przedłużyli z 30 minut do 70. Pokazali 13 piosenek, a koncert się zaczął o 2:30.
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Oby wkrótce pojawiły się te numery na yt :).
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Raczej na pewno się pojawią. W Melbourne też był pokazywany koncert, a później pojawiły się filmiki na youtube ;)
Love Bon Jovi
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

a które odcinki?

Post autor: Love Bon Jovi »

Adrian pisze:I znowu odgrzewany temat :) No, ale nowi użytkownicy zapewne nie wiedzą o czym gadaliśmy więc...

Był Sobie Chłopiec - film chyba też zakończył się zdaniem o Bon Jovim bo to oczywiście poprawna odpowiedź (Santa Fe).

Jaś Fasola - Nadciąga Totalny Kataklizm - Chciano zamiast Fasoli zatrudnić JOna. Pod koniec chyba padło ze lepiej było wziąść jednak Jona.

Świat Według Kiepskich - Mariolka ma na ścianie plakat Bon Jovi.

Świat Wg Bundych - Kelly raz chciała wystąpić w teledysku BJ. Raz syn kazał Bundiemu perukę włożyć ala Bon Jovi bo szli na miasto.

Pełna Chata - Laska miała plakat Bon Jovi na ścianie (okres New Jersey). Raz ten najmłodszy koleś przyszedł w skórze a drugi się zapytał, czy zakosił Jonowi stare ubrania.

Selekcja - na końcu programu którejś z serii był wstęp z Hook Me Upl.

Bar - Gulczyński mówi, że zrobi lasce taka trasę koncertową po Wyspach Wielkanocnych jak ma Metallika czy Bon Jovi :)

Idol - wiele wzmianek.

Jaka To Melodia - było IMLife a po nim prowadzący zapytała się uczestniczki, że fajne chłopaki i czy podoba jej sie Jon. Ona na to, że woli gitarzystę.

Kabarat Chatle (czy jakoś tak) - w jednym ze skeczy jest taki dialog
- Gej - Jak mawia mój idol John
- 2 osoba - Elton John ??
- Gej - Nie, Bon Jovi

Wywiady:
- Gadowski z Iry wspominał nie raz, że BJovi go inspirowali a SWW miałą na niego duży wpływ
- Panasewicz mówił, że jego perkusista i basista chcieli dołączyć do zespołu Bon Jovi zastępując Tico i Aleca

No i było tego wiele wiele wiecej, ...
alwaysbonjovi
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: alwaysbonjovi »

Zgadzam się z powyższą rozmową dotyczącą nowej interpretacji piosenki "It's my life" w Bitwie na Głosy. To jakiś żart?
alwaysbonjovi
rzenja
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

koszulka

Post autor: rzenja »

jest ktoś zainteresowany kupnem unikatowej koszulki BJ Cross Road? stan niemalże idealny ;]]
EVENo

Post autor: EVENo »

Z Miasta Muzyki, opis stacji RMF 3:

RMF FM - Radio numer 1 w Polsce w wersji rockowej. Najlepsza muzyka z gitarą w ręku. Od Bon Jovi po The killers, od U2 po Coldplay. Nie zabraknie tu również polskiej czołówki na czele z Myslovitz, Perfect, ONA czy Wilkami. Tak rockuje RMF 3!

Fajnie, że Bon Jovi wymienione jako pierwsze ;]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”