Zero techniki i zero prawdziwego rocka.

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

KondZik

Post autor: KondZik »

kokuryku3 pisze:
Przy Bon Jovi to niezbyt udany argument.
Subiektywna ocena: Bardzo cenie BJ za teksty, kiedy Jon i Richie piszą to tekst do mnie dociera i bez zawahania moge powiedziec ze jest to twórczość która mi coś daje więcej niż muzyczke która można wrzucić na mp3 żeby się nie nudziło np w tramwaju.
Obiektywna ocena: Są cenieni za to co piszą nie będe tutaj pisał wyróżnień bo nie mam w głowie wszystkiego wykute na blache, ale chociażby Songwriters Hall Of Fame. Myśle że to argument bezsprzeczny.

Ale spoko możesz podważać wszystko nawet Fendera tylko o czym to świadczy?
O tym że wszystko jest "ble" ? Sądze że raczej o miernocie Twoich argumentów.
kokuryku3
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: kokuryku3 »

Haha koleś jesteś upośledzony? Wyraźnie napisałem, że wtedy było inaczej, pomijając to, że mijasz się z prawdą bo nie ma gitary Fender sygnowanej nazwiskiem tej pani... jest za to Squier (firma robiąca tanie gitary, należąca do Fendera)... po raz kolejny wykazujesz się kompletnym brakiem wiedzy na temat na jaki chcesz dyskutować...
Gdybyś nie wiedział nie wspominałem tu o sygnowaniu nazwiskiem gitar, a o liście Fender Artists ( wystarczy wejść na fender.com), i ujrzeć wiele masakrycznych niedociągnięć.

Buhaha :D
Dalej sugeruj się opiniami innych.

Widocznie chcieli wypromować się przy glamusach - tutaj nie widzisz komerchy i popu?
Z uwagi na to, że showbiznes to podstawowa rzecz w muzyce nie widzę w tym komerchy i popu. Można to nawet nazwać swego rodzaju "krucjatą"
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Scrooge »

Wolę się sugerować opiniami ludzi zajmujących się muzyką, niż opiniami domorosłych znawców takich jak ty, na dodatek bardzo ograniczonych i niedouczonych...
KondZik

[/quote]Z uwagi na to, że showbiznes to podstawowa rzecz w muzyce nie widzę w tym komerchy i popu. Można to nawet nazwać swego rodzaju "krucjatą"[/quote]

Hm... przeczytaj sobie to co sam napisałeś. "Krucjatą" to nazywasz bo to MEta albo ktoś z pozostałych Twoich uwielbianych zespołów. Szanuje Metallice bo słuchałem ją kiedy byłem młody ale przede wszystkim że staram się szanować innych i ich zdanie czego Tobie brakuje.
Ja nie trawie Slipa ale nie będe się spierał o nich z Tobą bo przyznaje, że ich NIE ZNAM i mi to lotto bo to "nie moje klimaty". I radze Ci coś tak na przyszłość nie wypowiadaj sie na jakiś temat jeśli niezbyt jesteś w nim ogarnięty ;)
Pozdrawiam
kokuryku3
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Scrooge pisze:Wolę się sugerować opiniami ludzi zajmujących się muzyką, niż opiniami domorosłych znawców takich jak ty, na dodatek bardzo ograniczonych i niedouczonych...
I dlatego dałeś sobie wmówić, że słuchasz rocka. Co nie jest zgodne z wieloma założeniami tego gatunku. Nie będę tu wymieniał innych pomyłek rockowych, nawet nie zaliczających się do glamu, ale powiem, że pop w mediach to za wąskie określenie i gdyby coś odjąć z pseudo rocka narodziło by się wiele jego odmian ( popu oczywiście).
KondZik

Nie chce być niemiły ale liczyłem na odpowiedź, jakąś kontre a tu nic :P
Brak argumentów, szkoda mi na Ciebie czasu ide się uczyć do sesji...
Pozdrawiam fanów i antyfanów BJ :cfaniak:
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Scrooge »

Dobra powiedz mi tylko jedno, co chcesz osiągnąć pisząc tutaj te głupoty? Póki co jedyne co Ci się udało to zrobić z siebie debila. Równie dobrze mógłbym wejść na forum Mety i napisać to samo o nich tylko po co? Dlatego tak jak mówiłem są 2 wyjścia:
- albo ktoś od nas sobie robi jaja :P
- albo faktycznie Ty naprawdę istniejesz i masz ze sobą jakiś problem, a na tym forum próbujesz się dowartościować, względnie znaleźć kogoś kto poklepie Cię po główce i powie, że masz rację i jesteś mądry ;D
kokuryku3
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

"Krucjatą" to nazywasz bo to MEta albo ktoś z pozostałych Twoich uwielbianych zespołów.
Każdy w jakimś stopniu chciałby wypromować swoją muzykę. Nawet wy. Meta w dodatku jeszcze nie nawidziła pozerów.
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2010, o 17:31 przez kokuryku3, łącznie zmieniany 1 raz.
KondZik

kokuryku3 pisze:
Scrooge pisze:Wolę się sugerować opiniami ludzi zajmujących się muzyką, niż opiniami domorosłych znawców takich jak ty, na dodatek bardzo ograniczonych i niedouczonych...
I dlatego dałeś sobie wmówić, że słuchasz rocka. Co nie jest zgodne z wieloma założeniami tego gatunku. Nie będę tu wymieniał innych pomyłek rockowych, nawet nie zaliczających się do glamu, ale powiem, że pop w mediach to za wąskie określenie i gdyby coś odjąć z pseudo rocka narodziło by się wiele jego odmian ( popu oczywiście).
Jesteś mądry :PPP <klepie po głowie> ale niestety niezbyt w temacie muzyki rockowej i Bon Jovi.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Alicia 478 pisze:
Adrian pisze: Czym się różni określenie BJ od początku kariery grali Pop od powiedzenia, ze BJ grali Pop po 2000 roku??
Adrian błagam tylko się nie kłóć ale to akurat ogromna różnica
Nie, nie jest to żadna różnica i wtedy grali rocka i teraz grają rocka. Różni się tylko odmiana. Jak nie chcesz wchodzić w dyskusje to nie odpowiadaj, bo pytanie było retoryczne.
Scrooge pisze:Tak, a Richie Sambora za fajną czuprynkę jest uznawany za jednego z najlepszych gitarzystów świata,
Z całym szacunkiem dla Ryska, ale na palcach jednej ręki można policzyć zestawienia najlepszych gitarzystów renomowanych gazet itp w których Richie jest uwzględniony. Mnie to osobiście zwisa, bo dla mnie i tak jest nr 1, ale z tego względu, że jego gra najbardziej mi przypada do gustu. Nie dlatego, że ma jakaś genialna technikę czy szybkość.

Jest uznawana. Moje ucho jednak słyszy, że coś jest nie tak. Moje własne, wychowane na prawdziwym buntowniczym rocku.
Rock to nie tylko bunt, rock to też zespoły powstające, aby mieć jak największe grono wielbicielek. Tak zaczynało wielu znanych artystów. Nie dla buntu, dla kobiet.
KondZik

kokuryku3 pisze:
"Krucjatą" to nazywasz bo to MEta albo ktoś z pozostałych Twoich uwielbianych zespołów.
Każdy w jakimś stopniu chciałby wypromować swoją muzykę. Nawet wy. Meta w dodatku jeszcze nie nawidziła pozerów.

pozer «człowiek udający kogoś, chcący wydawać się innym, niż jest, aby wywrzeć na kimś wrażenie»

Metallica oczywiście to nie pozoranci ;) A ich sesje przy nagrywaniu kolejnego albumu i te minki do apratu jakby grali na prawde conajmniej muze pokroju Pantery a grają ostatnio za przeproszeniem taką samą kupe co i BJ, choć St. Anger to już mega kupa. Wybaczcie za to śmierdzące słowo :whoeva:

BJ kogo udają? Pewnie masz racje za ery Crusha udawał szczególnie Jon niewiadomo kogo, ale teraz się uspokoił więc nie zgadzam się z Toba po raz kolejny.
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

kokuryku3, kopnij BJ w d*pe. Najważniejsze, że Ty masz w ch*j techniki i prawdziwego rock'a. Często jestem w ?odzi, masz u mnie browar.
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Awatar użytkownika
DiamentowaDusza
It's My Life
It's My Life

Post autor: DiamentowaDusza »

kokuryku3, rozbrajasz mnie na części pierwsze swymi postami.
Udajesz tutaj jakiegoś fachowca a nie znasz się kompletnie.
To jest nadal rock człowieku a jak nie wiesz co znaczą te słowa to zajrzyj do słownika.
A to że kur... pseudo specjaliści wpieprzają BJ w nominacjach do pop-rock czy pop kategorii to tylko świadczy o ich pseudo wiedzy na ten temat.

Im więcej piszesz tym więcej ośmieszasz się na tym forum.
Ostatnio zmieniony 16 czerwca 2010, o 17:59 przez DiamentowaDusza, łącznie zmieniany 1 raz.
kokuryku3
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

No ok. Myślę, że już nie ma co dalej się podniecać bo mi się to znudziło :P
Jak niektórzy już się mogli domyślić...
Wasz znajomy z tego forum wpadł na pomysł, ażeby zrobić test. Chciał sprawdzić czy potrafilibyście reagować nerwowo itd. na zwykłe poniżanie Joviego, na absurdalne teksty ( czyli zwyczsjną trollowatosć), w momencie gdy ta druga osoba nie wykazuje najmniejszego wzruszenia itd :) . Jak widać w pierwszych postach nawet się udało. Nawet otrzymałem jedno ostrzeżenie :P Po części...

Drugim założeniem było umieszczenie na forum naszego ulubionego zespołu ( tak, tak, tego zespołu po prostu nie da się nie lubić) jakiś postów związanych z typowym metalowym pozerskim myśleniem, co było najtrudniejsze i się niestety nie udało tak jak chcieliśmy. No ale cóż... Nie można być, aż tak tępym :lol: Miała to być taka przestroga dla ludzi, którzy mieliby kiedykolwiek poniżać joviego :P

Na koniec chcę napisać, że zdajemy sobie sprawę, iż prowokacje są dla trolli, i nie zadziwimy się jeżeli takowymi nas nazwiecie. ( Wiadomo zaśmiecanie forum itd.) Tzn. mnie... Bo znajomego niestety nie wykryjecie :D Dlatego też ja to pisałem, ponieważ nie moje forum, inne ip itd. No ale, fajnie się kłóciło :)

ps.

Nigdy nie próbujcie poniżać swojej najukochańszej kapeli. Od tego serce się, aż kraja w trakcie pisnia :cfaniak:
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Na koniec chcę napisać, że zdajemy sobie sprawę, iż prowokacje są dla trolli, i nie zadziwimy się jeżeli takowymi nas nazwiecie.
Dyskusja była raczej standardowa ;D Co chwila ktoś tu wyzywa kolejne albumy od Popu, Jona od pedała o białych ząbkach itp. Plus dla was, że zwyzywaliście nie tylko obecne BJ, tylko również wcześniejszą twórczość, a to jest złamanie 1 zasady forum. Wszystko co nagrali BJ przed 2000 rokiem to świętość i nie próbuj krytykować. Stąd ta reakcja.
Nigdy nie próbujcie poniżać swojej najukochańszej kapeli. Od tego serce się, aż kraja w trakcie pisnia :cfaniak:
To tutaj na forum widocznie mamy fanów bez serca ;P

Ciekawi mnie skąd taki oryginalny nick??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”