Piosenki świąteczne

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

99-in-the-shade

Post autor: 99-in-the-shade »

To ja tylko 'I Wish Everyday Could Be Like Christmas' raz, w supermarkecie. A tak to na okrągło tandetne polskie przeróbki :]
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Twisted Sister »

Najwyraźniej ja mam więcej szczęścia-w Roxy FM i bydgoskim radiu Elita Złote Przeboje Jonny leci na okrągło, do znudzenia, i to zarówno Please Come Home jak i I Wish Everyday Could Be... więc mnie to raczej na mdłości się zbiera, jak radio włączam, a ten znowu zaczyna po świątecznemu *-*.
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
Awatar użytkownika
Sandra1988
It's My Life
It's My Life

Post autor: Sandra1988 »

a mi (chyba) jedyną piosenką świąteczną piosenką która sie podoba jest "Do they know it's christmas" Band aid [tylko bj tam brakuje]
uważam że tekst jest wspaniały choć smutny ale jest zrobiony dla SPRAWY i już za to nie powinno sie go krytykować. za to dzisiaj na TVP1 słyszałam tego przeróbke... myślałam że ich zastrzele :/ uważam że niektórych piosenek sie nie przerabia.. nie wypada...brrrr
Be who you want to be,
Be who you are,
Everyone's a hero,
Everyone's a star!!!
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Twisted Sister »

Mnie się tam z przeróbki Do They Know podoba li i jedynie duet gitar braci Hawkinsów z The Darkness, który nadaje tej piosence chociaż ociupinkę rockowego klimatu ;) .
A jeśli chodzi o moje ulubione piosenki świąteczne... Do "Last Christmas" pałałam wielką miłością z 6,7 lat temu :mrgreen: Oczywiście lubię piosenki Jona, którymi katowały mnie wspomniane w moim wcześniejszym poście stacje radiowe przez calutkie święta, acz do moich ulubionych zaliczam "Something About Christmas Time" Bryana Adamsa i przede, przede, przede wszystkim "Merry X-Mas Everybody" Slade :D :D :D .
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
99-in-the-shade

Post autor: 99-in-the-shade »

Sandra1988 pisze:a mi (chyba) jedyną piosenką świąteczną piosenką która sie podoba jest "Do they know it's christmas" Band aid [tylko bj tam brakuje]
uważam że tekst jest wspaniały choć smutny ale jest zrobiony dla SPRAWY i już za to nie powinno sie go krytykować. za to dzisiaj na TVP1 słyszałam tego przeróbke... myślałam że ich zastrzele :/ uważam że niektórych piosenek sie nie przerabia.. nie wypada...brrrr
No właśnie. Ja jak słyszę te tandetne polskie przeróbki zwłaszcza 'Do They Know It's Christmas' (a przeciwko tej, o której wspominała Twisted, raczej nic nie mam, choć co oryginał to oryginał), tudzież moje ukochane 'Mistletoe And Wine' czy również wspomniane 'Merry X-mas Everybody', to krew mnie zalewa, delikatnie mówiąc, a w wigilię wściekła do potęgi zadzwoniłam do lokalnego radia, coby przestali już to puszczać :D
Szczęście, że jeszcze '(Something About) Christmas Time' i Jaśkowych piosenek żadna z naszych 'gwiazd' nie wzięła na warsztat. :]
Awatar użytkownika
Tatiana
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatiana »

99-in-the-shade pisze: Szczęście, że jeszcze '(Something About) Christmas Time' i Jaśkowych piosenek żadna z naszych 'gwiazd' nie wzięła na warsztat. :]
Oj 99 co prawda to prawda. To byl by prawdziwy koszmar.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”