Czego oczekujesz po nowym albumie?

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

PabloSchenker
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: PabloSchenker »

czego oczekuję? tego co robil dla nas najlepiej,plyty z jajem jak 4 pierwsze.Nadal wierzę ....
Awatar użytkownika
Anka29
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Anka29 »

gnjovi pisze:.Ja chciałbym powrotu do radości z grania, ognia,przebojowości,dynamiki,charakterystycznego wokalu Jona(New Jersey,Slippery,Keep the Faith).Chciałbym rockowego albumu z pazurem
Jakbyś mi wyjął te słowa spod palców ;)
Oczekuję jakiejś mocy, siły, energii, bo po LH, które było tak nijakie i mdłe (w moim odczuciu oczywiście), mam deficyt porządnego, czystego rocka w wykonaniu BJ. I oczywiście, nie oczekuję powrotu do czasów "starego BJ", ale gdybym miała przyrównac do czegoś klimat tej oczekiwanej przeze mnie płyty, to poprosiłabym o mieszankę energii i radości z NJ i dojrzałości KTF.
I jeszcze coś:
Ja mam tylko nadzieję, że w odróżnieniu od HANDa i LH nie będziemy mieli do czynienia z OGROMN? nadprodukcją, gdzie poza 5 facetami słychać od cholery skrzypeczek i innego niepotrzebnego badziewia
W zasadzie nie mam nic do dodania...może jedno - chciałoby się na tej płycie taką perełkę, jak akustyczne Love for sale, Diamond Ring, jakiś wyskok (bardzo pozytywny) typu Save a Prayer ;)
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Anka29 pisze: W zasadzie nie mam nic do dodania...może jedno - chciałoby się na tej płycie taką perełkę, jak akustyczne Love for sale, Diamond Ring, jakiś wyskok (bardzo pozytywny) typu Save a Prayer ;)
Nie wierzę - wreszcie dobre słowo o Love For Sale :).
Ja mam nadzieję, że nowy album nie spodoba się wszystkim entuzjastom "heavy metalowego", miernego i niejakiego Lost Highway :D. Drżyjcie.
ROCK ON !!
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
witw
It's My Life
It's My Life

Post autor: witw »

A ja oczekuje żeby następna płytka była choc odrobinkę podobna do Keep The Faith bo o New Jersey to byłoby trudne ;(
'' Lay Your Hands On Me'' ;***
Awatar użytkownika
JoFree
It's My Life
It's My Life

Post autor: JoFree »

Anka29 pisze:W zasadzie nie mam nic do dodania...może jedno - chciałoby się na tej płycie taką perełkę, jak akustyczne Love for sale, Diamond Ring, jakiś wyskok (bardzo pozytywny) typu Save a Prayer ;)
Podpisuję się pod tą opinią jedną i drugą ręką :brawo: Ja również chciałabym taką "perełkę" jak to pięknie określiła Anka

Co do tego czego NIE chciałabym na najnowszym albumie to chyba kolejnej piosenki o tym jak to trzeba czerpać z życia pełnymi garściami i żyć każdą chwilą. Tyle na temat tekstu.

Jeśli natomiast wziąć pod lupę styl muzyczny to nie miałabym nic przeciwko temu, żeby Jon tym razem dotrzymał słowa i naprawdę nagrał płytę która będzie "głośna" i "rockowa"

Na koniec jeszcze tylko jedna rzecz o którj też warto wspomnieć:

krótsza solówka na gitarze nie musi koniecznie oznaczać gorszej solówki więc niech po prostu będzie DOBRA (chcę, żeby porwała mnie melodia; chcę odpłynąć razem z muzyką nawet jeśli ma to potrwać tylko 30 sekund a nie 3 minuty)
When you wanna give up, and your hearts about to break
Remember that you're perfect, God makes no mistakes
Awatar użytkownika
Anka29
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Anka29 »

sobol_77 pisze: Nie wierzę - wreszcie dobre słowo o Love For Sale :).
:) Może jestem w zdecydowanej mniejszości, ale o Love for Sale mogę powiedziec dużo dobrych słów.

JoFree napisała o solówkach - to prawda, nie muszą się ścigac z Dry County, ważne, żeby Richie zagrał po prostu dobrą i porywającą solówkę - tyle wystarczy, na więcej nie ma co liczyc. Aczkolwiek chyba padłabym na kolana, gdyby czymś takim jak DC mnie uraczyli - i to nie tylko, jeśli chodzi o długośc Rychowego solo w tej piosence, ale ogólnie - tekstowo, kompozycyjnie, aranżacyjnie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”