Bon Jovi a inne zespoły

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Rattie, ale zes wysmazyl posta, Chryste.... :D - Tobie tez by sie przydala blokada klawiatury po 100 slowach :P . Ale w duzej mierze zgadzam sie z tym, co tam splodziles.

Czy z Bon Jovi jest az tak u nas zle? Media zawsze beda promowac to, co sie im najbardziej w danej chwili oplaca - a wytwornie niezapominajmy maja znaczny wplyw na to, co bedzie emitowane w danej chwili w muzycznych tv. To jak BJ jest postrzegane przez ludzi chyba nie ma zbyt wiele wspolnego z tym, co sie o grupie pisze i ile pokazuje. Mam sporo kumpli, ktorzy znaja BJ i cenia, podobnie jak takich, co uwazaja ich za kompletna tandete. I mam to w dupie za przeproszeniem. To czy ktos ich gdzies obsmaruje czy powie mi - sluchac BJ to obciach - gowno mnie to obchodzi. Tak jak rozne zdanie maja o BJ, tak o Metallice, Maiden czy innych tak samo - innym sie podoba, innym nie.

A fakt faktem - BJ lekko zdziadzieli, kiedys zespol byl traktowany powazniej, ale chlopaki sa po trosze sami sobie winni, nagrywajac takie plyty a nie inne. Ewolucja stylu ewolucja, ale.... Jak kiedys pisalem, mozna sie rozwijac i nie zdradzac swoich brzmieniowych korzeni - prosze spojrzec chociazby na Iron Maiden, reaktywowany Europe, Kiss czy przezywajacy druga mlodosc Deep Purple. Jak sie ma w sercu prawdziwego rock'n'rolla - to bedzie to slychac i 25 lat po debiucie. Czego zycze Bon Jovi i innym kapelom, ktore gdzies sie zagubily...
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

Good SOBOL
tez mnie wysmiewano ze słucham bon jovi czy europe.

Przewaznie jest tak za jak sie czegos niema lub nie słucha to sie po tym "jedzie"

to ze ktos czegos nie lubi a inny lubi to nie powinien go wysmiewac z tego ze ma taki gust, tak samo ktos inny moze go wysmiac ze słuch hip-hop'u

zreszta kumple juz sie zdazyli przyzwyczaic, przed premiera nawet jedem chwalił sie ze widział klip HAND wczesniej odemnie i jak to powiedział "newet im sie udała piosenka" hmmm jakis przebłysk?
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Sobol -> Powiedzmy, że BJ nie zdradzili swoich korzeni, bo zawsze okreslali się jako Rock 'N' Rollowym zespołem a Crush uważają za Rock 'N' Roll w stylu SWW z tym, że w nowym brzmieniu i ja się z tym zgadzam.

A prawdziwy Rock 'N' Roll pokazali w Last Cigarette. Dla mnie piosenka któą stawiam na jednej półce z Born TBMB czy I'd Die For You .

Przewaznie jest tak za jak sie czegos niema lub nie słucha to sie po tym "jedzie"
O własnie.
to ze ktos czegos nie lubi a inny lubi to nie powinien go wysmiewac z tego ze ma taki gust, tak samo ktos inny moze go wysmiac ze słuch hip-hop'u
Ej czekaj bo obrażasz osoby z tego forum :) Nie bądź taki liberalny

Ja jak najbardziej się z Tobą zgadzam, ale to nie hasła do fanów Bon Jovi.
zreszta kumple juz sie zdazyli przyzwyczaic,
Dokłądnie. Pamiętam jak ze mnie się śmiali hip-hopowcy, techniowcy że słuucham Bon Jovi. Co się później okazało wszyscy kiedyś słuchali Bon Jovi w jakimś tam stopniu, albo IMLife, alo inne. Najbardziej mnie wmurowało jak usłyszałem od kolegi że najlepsza ich piosenka to Everyday, od kumpeli że Misunderstood a od innego kumpla, że Blaze Of Glory, Livin i IMLife.

No, ale to wychodziło z czasem. Później się okazało, że w kalsie jest więcej osób słuchających Bon Jovi (nie wymienieni wyżej). Tak to już bywa.
Rattie, ale zes wysmazyl posta, Chryste.... Suszę zęby - Tobie tez by sie przydala blokada klawiatury po 100 slowach Język .
No masz racje Sobol. Rattie zawsze tak dużo gada. Chyba mu się nudzi w domu i nie ma co robić :) Zrobić mu blokade :P
Czy z Bon Jovi jest az tak u nas zle?
A tak podsumowując. Znam osoby wyśmiewające się z U2 , Linkin Park, Ironów, Metaliki, Europe itp Oczywiście jak można zauwazyć tutaj ludzie wyśmiewają się z innych gatunków -> Country, Pop, HHop itp

Tak to już bywa. Zespół Bon Jovi nie jest wyjątkiem. Zawsze byli traktowani jak chłopcy śpiewający dla nastolatek. Muzyka i wygląd śmieszył kiedyś i teraz też chociaż mniej.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

hahahaha i co Sobol, mówiłem, że taką odpowiedź Adrian wysmaży? :D

A co do posta Tekena i cześci posta Adriana - macie chłopy ponad 20 lat a piszecie jak 5-letnie dzieci. Co to kogos interesuje, że się z Was smiał jakiś technomuł? Naturalna kolej rzeczy - ten śmieje sie z tamtego, tamten z tego itd. A Wy robicie z siebie niemal męczenników BJ, a z postów płynie taki żal jakby wam codziennie głowy w sraczach spuszczali za sluchanie tego zespołu.....
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

No nie wypada mi sie z Toba synek nie zgodzic :). Niech gadaja jak mowila moja babcia. Trza byc twardym nie "mientkim" hehe. Przejmujecie sie gdy cos powie co Wam sie nie podoba?? Ja slucham Bon Jovi juz 17 lat i gleboko za uszami mam, co ktos o tym mysli. Dla mnie moga nawet sie za przeproszeniem osrac ze smiechu, ch...na to klade. Cos nerwowy sie robie :P.

A swoje zdanie o tym, ze BJ troszke zdziadzieli podtrzymuje, co nie zmienia faktu ze bede ich sluchal pewnie jeszcze dlugo.

Napisales Adrian:"A prawdziwy Rock 'N' Roll pokazali w Last Cigarette. Dla mnie piosenka któą stawiam na jednej półce z Born TBMB czy I'd Die For You" - w ktorym miejscu takie rzeczy slychac?? Rock'n'roll to slychac w Homebound Train a nie w Last Cigarette. Chyba ze na starosc mam przytepiony sluch i wypaczone pojecie jesli chodzi o takie granie...
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

Cytat:

///Ej czekaj bo obrażasz osoby z tego forum Uśmiech... Nie bądź taki liberalny
w tym przypadku maiłem na mysli kolege :P
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Powiem tylko tyle, że wszyscy tutaj co się wypowiadają mają przynajmniej częśc racji. Ja podobnie tak jak Sobol kłąde na to oprzyrządowanie co kto inny myśli. Chyba, że jest to osoba, która słucha muzyke podobną do BJ. tutaj zawsze moge sobie podyskutować z takimi osobami.

To chyba tyle na ten temat.

ps. Czytając post Rattiego widać, że wraca stary dobry Rattie :)
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Grzesiek »

Myślę że nasz zespół zasługuje na pewno na szacunek. A czy na większy niż U2 i Stonesi czy mniejszy to trudno powiedzieć.

Na pewno BJ to ludzie porządni. Nie mają przewrócone w głowach (gdyby nie te śluby Rycha ;] ) . Nie są również owiani skandalami.

Z drugiej strony widziałem występy live U2 i prawdę mówiąc w stosunku studio/live wypadały lepiej niż BJ (ogólnie wolę BJ bo jestem ich fanem ale nie o to mi teraz chodzi). To zależy na co patrzeć.
Awatar użytkownika
Marta
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Post autor: Marta »

No właśnie ta cała tolerancyjność. Ja mam koleżanki w klasie które słuchają Dody, Blog 27 itd. I jak one mówią ze Doda jest cudowana pięknie sie ubiera sie śpiewa to jest OK. Ja sie nie odzywam niech sobbie gadają co chcą. Ale mnie diabli biorą jeśli taka mi porównuje Bon Jovi do Toko Hotel. I jeszcze mi mówi źe to co ona słucha jest lepsze! Bo wogóle zkąd to porównanie??? BJ ma dużo większy dorobeki tak czy siak zasługują na szacunek.
Wpatruję się w okno, to taka długa droga w dół.
Chciałbym wyskoczyć,ale boję się uderzyć o ziemię...
Awatar użytkownika
adanuta
It's My Life
It's My Life

Post autor: adanuta »

Pociesz się, że za rok wszyscy zapomną o Tokio Hotel i przerzucą sie na inny Ich Troje a BJ bedzie zawsze na topie.... tylko najlepsi przetrwają :)
Awatar użytkownika
Marta
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

No tak to racja. BJ są na rynku muzycznym od 1984 i nadal są popularni, a kto za 23 lata bedzie pamętał o Tokio Hotel???
Awatar użytkownika
maDZia_14323
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: maDZia_14323 »

Tak szczerze to ja zauważyłam że ten szał Tokio Hotel już minął, przynajmniej w moim w otoczeniu, ten szał przycichł, a koleżanki które za nimi szalały przestały ich słuchać i zaczeły słuchać dody i innych tego typu wykonawców.
- Bon Jovi? Myślałam że to Ci już przeszło.
- To nigdy nie przechodzi
Awatar użytkownika
Marta
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Tak to racja. Chyba chłopcy z Tokio Hotel znaleźli sobie dziewczyny bo moje koleżanki faktycznie dawno o nich nie mówiły.
No i właśnie taki zespół znika po roku czy dwóch, właściwie bez zadnego większego sukcesu i on ma być porównywany do Bon Jovi??? Nie bądzmy śmieszni...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”