Wzmianki o BJ

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

A ja parę lat temu miałam najmilszą i niesamowitą wizytę u dentysty. Wydaje się to nieprawdopodobne aczkolwiek najprawdziwsze! Jak zawsze bałam się dentysty i miałam wyznaczoną wizytę u mojego kuzyna, który zawsze leczył mi zęby. Weszłam do gabinetu trochę pogadaliśmy, a w tle leciała jakaś nieznana mi muzyka. Wziął się do roboty a ja biedna, wystraszona na fotelu. Nagle zaczęło lecieć IML :jupi:
Słuchajcie jak to usłyszałam to serce z radości omal mi nie wyskoczyło! Zapomniałam gdzie jestem, w myślach śpiewałam sobie i byłam cała happy! A żeby tego było mało to po dwóch kolejnych piosenkach usłyszałam znowu moje kochane BJ tym razem LOAP! :jupi: :o
To już naprawdę było niesamowite! Jak zeszłam z fotela pytam się co to słucha? Okazało się, że to jego kaseta z ulubionymi kawałkami. Oświadczyłam, że taka muzyka to jest rewelacyjna terapia antystresowa przynajmniej dla mnie. Niestety już później nigdy nie usłyszałam BJ będąc na fotelu stomatologicznym. :))
BJ - It's my life - Always !
werx :)
It's My Life
It's My Life

Post autor: werx :) »

Kama97 pisze:
Ostatnio w dzienniku na TVP1 mówili o tym w jaki sposób mogą zarabiać drużyny sportowe, biorąc przykład z gwiazd muzyki, które jeżdżą w trasy koncertowe, tak samo sportowcy mogą dawać pokazy sportowe, prezentacje, spotkania z kibicami, jeżdżącd o różnych miast i jako przykładu użyto BJ pokazując PGE Arenę potem fragmenty koncertu z Gdańska, potem podano informacje o dochodach z dotychczasowej trasy BJ
Też to widziałam :D
Awatar użytkownika
Mkwiatek93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Mkwiatek93 »

Miracle-BJ, skoro szłaś do dentysty 'po znajomości' trzeba było zabrać jakąś płytkę ze sobą, bys miała własny akompaniament do wiertełek :D
Hey I’m walkin’ wounded but I still believe
Learning how to fly with a broken wing...
Awatar użytkownika
M.J.
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: M.J. »

Miracle-BJ pisze:A ja parę lat temu miałam najmilszą i niesamowitą wizytę u dentysty. Wydaje się to nieprawdopodobne aczkolwiek najprawdziwsze! Jak zawsze bałam się dentysty i miałam wyznaczoną wizytę u mojego kuzyna, który zawsze leczył mi zęby. Weszłam do gabinetu trochę pogadaliśmy, a w tle leciała jakaś nieznana mi muzyka. Wziął się do roboty a ja biedna, wystraszona na fotelu. Nagle zaczęło lecieć IML :jupi:
Słuchajcie jak to usłyszałam to serce z radości omal mi nie wyskoczyło! Zapomniałam gdzie jestem, w myślach śpiewałam sobie i byłam cała happy! A żeby tego było mało to po dwóch kolejnych piosenkach usłyszałam znowu moje kochane BJ tym razem LOAP! :jupi: :o
Dajcie spokój, Bon Jovi zawsze pojawia się w najgorszych momentach mojego życia, natychmiast sprawiając, że jest jakoś łatwiej. Jakiś czas temu musiałam iść do sądu w charakterze świadka i - jakby nie było - trochę mnie spięło z nerwów, siedzę pod salą, przebieram nogami, zerkam na zegarek, aż tu z końca korytarza słyszę takie ledwie dosłyszalne "I wanna be the one you run to when you need a shoulder, I ain't a soldier but I'm here to take a stand because we can". Jakkolwiek to zabrzmi, mało się nie rozryczałam pod tą salą... :whoeva: Innym razem miałam spory problem, mega załamana i wkurzona w jednym zastanawiałam się co zrobić ze swoim życiem i nie skupiałam się zupełnie na tym, co akurat grało w moim odtwarzaczu. Mój wzrok padł na gazetę ze zdjęciem Jona, prychnęłam i mówię (tak, do tego zdjęcia) "Co, może ty mi znajdziesz jakieś wyjście z tej sytuacji?" I w tym momencie w głośniku słyszę złotą radę Jona Bon Jovi: "We can pack up our old dreams and our old lives, we'll find a place where the sun still shines." Takich sytuacji było więcej, te dwie to tak na szybko... Nawet nie wiem, czy to się nadaje do tego tematu, ale post Miracle tak mnie jakoś natchnął. :P
His momma said he was crazy - he said 'Momma, I've got to try'.
Sam Bora

Post autor: Sam Bora »

A w najnowszym TERAZ ROCKU w bloku KONCERTY- PRZEPRASZAM CZY TU BIJA? relacja z koncertu w Gdańsku. Reportaż skwitowany zdaniem "Nikt nie opuścił PGE ARENY zawiedziony".

Było...

Hm, wypadłem z tematu... :(
geminirs
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: geminirs »

JA tą wkładkę sprzed tej "dyszki" lat gdzieś mam...W piwnicy chyba... Jakby zależało komus - mogę wskanować i umieścić...

Wierzę, że redakcja chociaż trochę się nawróci - da SWW oczywiście 5*, NJ - chociaż 4,5, tak samo KTF 4,5* to minimum. Pewnie Crush dostanie 4-4,5. A reszta niestety poniżej 4 gwiazdek... Szkoda, że u nich tylko Led Zeppelin, King Crimson i Deep Purple dostają wyłącznie maxy...

No nic zobaczymy...
Shot through the heart and you're to blame...
Awatar użytkownika
madm
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ

Post autor: madm »

Ja bym Teraz Rockiem się nie przejmował. Czytałem sobie ich recenzje albumów BJ i dla nich taki Bounce albo Crush jest lepszy od These Days, który ma jedną z niższych ocen spośród wszystkich albumów BJ. Oh God...why?
It's my life!
Sam Bora

Post autor: Sam Bora »

madm pisze:Ja bym Teraz Rockiem się nie przejmował. Czytałem sobie ich recenzje albumów BJ i dla nich taki Bounce albo Crush jest lepszy od These Days, który ma jedną z niższych ocen spośród wszystkich albumów BJ. Oh God...why?
Może dlatego, że wcale od "Crush-a" (mam na myśli "These Days") lepsze nie jest...
Ale... to oczywiście subiektywna ocena. Myślę, że "These Days" rzeczywiście została nieco przez redakcję TR skrzywdzona. Zasługuje na 3,5. Mi osobiście od jakiegoś czasu "These Days " słucha się ciężko (dziwne, kiedyś uważałem ten album za najlepszy w twórczości Bon Jovi). Na chwile obecną jest dla nie zbyt nudny. "Slippery...", "New Jersey", "Keep The Faith", a także wspomniany wyżej "Crush" wygrywają w przedbiegach... "Crushowi" te 4 gwiazdki zwyczajnie sie należą. To wielki powrót z zaświatów. Bez tego albumu ten zespół już dawno by zdechł.

P.S. Sorry za offtop
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

BJ - It's my life - Always !
Awatar użytkownika
Thalion
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Thalion »

Sniff, a mnie wtedy nie będzie w zasięgu netu :(
11 VI 2008, Southampton
19 VI 2013, Gdańsk
If there is no future, there must be no past...
krissk
I Believe
I Believe

Post autor: krissk »

werx :) pisze:
Kama97 pisze:
Ostatnio w dzienniku na TVP1 mówili o tym w jaki sposób mogą zarabiać drużyny sportowe, biorąc przykład z gwiazd muzyki, które jeżdżą w trasy koncertowe, tak samo sportowcy mogą dawać pokazy sportowe, prezentacje, spotkania z kibicami, jeżdżącd o różnych miast i jako przykładu użyto BJ pokazując PGE Arenę potem fragmenty koncertu z Gdańska, potem podano informacje o dochodach z dotychczasowej trasy BJ
Możesz podać datę kiedy to było emitowane ? z checią poszukam na necie :))
Awatar użytkownika
Kama97
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Kama97 »

Nie pamiętam :(
10.06.2011 - Drezno
27.07.2011 - Barcelona
19.06.2013 - GDAŃSK, moje miasto !
05.07.2013 - Londyn
Jonoda
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Jonoda »

Nie kojarzę było to wcześniej ale właśnie znalazłam nowego fana BJ http://www.youtube.com/watch?v=sgcSKOycV34 i ślicznie mówi po niemiecku (taka moja schiza)
13.08.11 Düsseldorf
19.06.13 Gdańsk
werx :)
It's My Life
It's My Life

Post autor: werx :) »

Ja pamiętam, że to bylo jakoś między 18 a 21lipca
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

krissk pisze:
werx :) pisze:
Kama97 pisze:
Możesz podać datę kiedy to było emitowane ? z checią poszukam na necie :))
To było dzień przed lub w dniu meczy LEchia - Barcelona. Tego który został odwołany.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”