Richie nagrywa

Twórczość Richiego

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Kuba80BJ pisze:
kikusia28 pisze:Jak tylko opadną emocje związane z koncertem BJ w PL, zamierzam nadrobić zaległości z Ryśkiem i w końcu kupię ostatnią płytę , którą już 2 razy trzymałam w rękach . Wtedy na pewno ocenię twórczość tego Pana :))
Czy mam rozumieć, że nie słuchałaś jeszcze Aftermath? Powiedz proszę, że źle zrozumiałem :)
No właśnie. Jak nie słuchałaś, lepiej nie przyznawaj się do tego. :P
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: kikusia28 »

Kuba80BJ pisze:
kikusia28 pisze:Jak tylko opadną emocje związane z koncertem BJ w PL, zamierzam nadrobić zaległości z Ryśkiem i w końcu kupię ostatnią płytę , którą już 2 razy trzymałam w rękach . Wtedy na pewno ocenię twórczość tego Pana :))
Czy mam rozumieć, że nie słuchałaś jeszcze Aftermath? Powiedz proszę, że źle zrozumiałem :)
Niestety nie :)) Twórczość Richiego średnio lubię. Mam Jego 1 kasetę :D Stranger In This Town i nie ukrywam ,że naprawdę mi się podoba . Ale jak człowiek ma całe życie zajętą głowę BJ to niestety nie ma czasu na solowe dokonania gitarzysty :D
Ale obiecuję poprawę :D

[ Dodano: 2013-03-10, 00:50 ]
Smolek pisze:
No właśnie. Jak nie słuchałaś, lepiej nie przyznawaj się do tego. :P
Ehh ja mówię prawdę i tylko prawdę ! :D Muszę być szczera , żeby mi nie zarzucili kłamstwa ;)
Kuba80BJ
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Kuba80BJ »

kikusia28 pisze:Niestety nie :)) Twórczość Richiego średnio lubię. Mam Jego 1 kasetę :D Stranger In This Town i nie ukrywam ,że naprawdę mi się podoba . Ale jak człowiek ma całe życie zajętą głowę BJ to niestety nie ma czasy na solowe dokonania gitarzysty :D
Ale obiecuję poprawę
Zatkało mnie. W tym wypadku poprawa może być uwzględniona tylko jeżeli wejdzie w życie natychmiast :) Jako pokutę zalecam przesłuchanie przynajmniej Seven Years Gone, You Can Only Get So High, I'll Always Walk Beside You i Forgiveness Street :) Może być na YT, tam też jest na bank. To tak na dobry początek i te są te spokojne. Jak wolisz coś z kopem to daj znać to podam inne tytuły.....Szok, normalnie szok!!!! :)
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Kuba80BJ pisze:
kikusia28 pisze:Niestety nie :)) Twórczość Richiego średnio lubię. Mam Jego 1 kasetę :D Stranger In This Town i nie ukrywam ,że naprawdę mi się podoba . Ale jak człowiek ma całe życie zajętą głowę BJ to niestety nie ma czasy na solowe dokonania gitarzysty :D
Ale obiecuję poprawę
Zatkało mnie. W tym wypadku poprawa może być uwzględniona tylko jeżeli wejdzie w życie natychmiast :) Jako pokutę zalecam przesłuchanie przynajmniej Seven Years Gone, You Can Only Get So High, I'll Always Walk Beside You i Forgiveness Street :) Może być na YT, tam też jest na bank. To tak na dobry początek i te są te spokojne. Jak wolisz coś z kopem to daj znać to podam inne tytuły.....Szok, normalnie szok!!!! :)
ha ha wole kopyto , ballady średnio lubię ! Tak więc dawaj Kuba .... :) Przysięgam , że wysłucham nawet teraz ! :D
Kuba80BJ
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith

kikusia28 pisze:ha ha wole kopyto , ballady średnio lubię ! Tak więc dawaj Kuba .... :) Przysięgam , że wysłucham nawet teraz ! :D
Ok, to Seven Years Gone może zostać, bo ta piosenka ma w sobie wszystko :) To jest ARCYDZIEŁO!!! Mi możesz zaufać :) A potem może być Burn That Candle Down, Nowadays i Learning How To Fly With A Broken Wing......teraz, teraz, teraz!!!! :)
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Kuba80BJ pisze:
kikusia28 pisze:ha ha wole kopyto , ballady średnio lubię ! Tak więc dawaj Kuba .... :) Przysięgam , że wysłucham nawet teraz ! :D
Ok, to Seven Years Gone może zostać, bo ta piosenka ma w sobie wszystko :) To jest ARCYDZIEŁO!!! Mi możesz zaufać :) A potem może być Burn That Candle Down, Nowadays i Learning How To Fly With A Broken Wing......teraz, teraz, teraz!!!! :)
Zapomniałeś o Backseat Driver. :P Dla niej kupiłem japońską wersję płyty. ;)
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Kuba80BJ pisze:
Ok ! Właśnie dlatego , że Ty to lubisz zaczynam słuchać ;] Zauważyłam właśnie , że masz dobry gust i znasz się na rzeczy ..... :D

Ciekawe co będzie jak bardziej pokocham Ryśka , niż BJ ! Kuba to będzie Twoja wina ... :P Słucham ... póki co jest dobrze ,ale nie mam zwyczaju oceniać piosenki po 1 przesłuchaniu ...wiec niedzielę spędzę z Richiem :D
Kuba80BJ
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith

Smolek pisze:Zapomniałeś o Backseat Driver. :P Dla niej kupiłem japońską wersję płyty. ;)
Nie nie, nie zapomniałem. Ale skoro Kikusia lubi tzw. kopa to te co podałem będą w pierwszej kolejności :) Backseat będzie zaraz za nimi ale jest delikatnie lżejszy ;)

[ Dodano: 2013-03-10, 01:32 ]
kikusia28 pisze:Ok ! Właśnie dlatego , że Ty to lubisz zaczynam słuchać ;] Zauważyłam właśnie , że masz dobry gust i znasz się na rzeczy ..... :D

Ciekawe co będzie jak bardziej pokocham Ryśka , niż BJ ! Kuba to będzie Twoja wina ... :P Słucham ... póki co jest dobrze ,ale nie mam zwyczaju oceniać piosenki po 1 przesłuchaniu ...wiec niedzielę spędzę z Richiem :D
To nie będzie moja wina tylko zasługa :) Już Ci zazdroszczę tej niedzieli :)
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

KondZik pisze: Adrian bronisz ostatnie wypociny Jona jak możesz ale jednak daj spokój z Richiego Aftermath bo nie wygrasz chociaż byś nas upił w 3 dupy :P
I to że źle się sprzedawały koncerty w USA to dla mnie żaden argument ;] Mam to w nosie.
1.Ja was nie chcę przekonywać, bo to wasz gust. Macie prawo lubić nowy album Sambory tak samo jak Bibera, Rolling Stonesów czy Coldplay. Co kogo słucha to jego sprawa. Ja przedstawiłem swoją opinie. Po to jest forum? Moja opinia w ŻADEN sposób nie ma wpłynąć na to abyście gorzej odbierali album. Jeżeli ktoś czerpie radość z takiej masakrycznej kupy jak Chance czy Weathering to ja się ciesze. Richie to chłopak z mojej ulubionej kapeli i jak się ludzie cieszą jego muzyką to super.
Czy chiałbym aby Richie nagrał coś innego? Tak. Chciałbym Stranger 2 bo przepaśc jest ogromna. Nawet nie bede próbował porównywać Father Time z Weatering, bo po co porównywac piosenkę 10/10 z 0/10.

2. Co do koncertów w USA to nie wyrywaj z kontekstu ;> To w żaden sposób nie świadczy o poziomie płyty.
3.Będe bronił wypocin Jona bo mi się bardziej podobają niż Ryśa cociaż przepaść nie jest duża. BJ 10/10 / RS 10/10. Dla wyjasnienie u Richiego chyba 6 kawałków miały u mnie noty 10/10. Na pewno ERoad, Nowadays, Get So High, Always Walk, 7YG i BDriver. Więc całkiem sporo! ;P

Cholera.. Przecież tutaj dałem 6 x 10/10 a u BJ 7x 10/10 więc doceniam nowy album Richiego w pełni ;P On po prostu ma 2 totalne kupy countrowato-nijakie + Suhar Daddy. A Burn i Learning brzmiące jak dema z Bounce też średnio kupuje. Maja fajne gitary i tyle.
Jest więc duże prawdopodobieństwo, że OSPlace, LDTCall czy inne nowe pisoenki będa mi się podobały. FStreet niech się pojawi na płytce, ale WTStorm part 2 mówie nie.

Scrooge pisze:
Adrian pisze: Poza tym gdzie pisałeś, że 6/10 "w porównaniu do czegokolwiek" to zachwyt, napisałeś po prostu że się zachwycałem SD... dalej ściemniasz. Mam pewien pomysł na rozwiązanie tej kwestii o ile masz na tyle dużo jaj, szczegóły możemy omówić na priv. Myślę, że jeżeli podejmiesz wyzwanie to dłuższej perspektywie bardzo możesz przysłużyć się atmosferze na tym forum.
Spór wynika z róznych odczuć i interpretacji naszych słów. Sprawa dla mnie totalnie oczywista. A na pw pisz, bo ja nie wchodzę tutaj, aby się kłócić i psuć atmosferę. Chciałbym, aby była taka jak przy pierwszych ocenach nowego BJ ;)
Kuba80BJ pisze:Jak zobaczyłem wczoraj, że Richie pracuje nad Forgiveness Street to serce zaczęło mi szybciej bić. To jest jedna z najbardziej genialnych piosenek na Aftermath. Cudo. A że uwielbiam skrzypce jestem pewien, że efekt końcowy z ta babeczką nada jej nowego interesującego brzmienia. Podoba mi się też fakt, że Richie daje jej wolną rękę i daje poimprowizować.

Dodam prywatnie, że kiedyś sam grałem w zespole i od czasu do czasu dołączała do nas kumpela na skrzypcach, i mogę tylko powiedzieć, że za każdym razem kiedy tak było, magia pojawiała się w powietrzu. Ich dźwięk uskrzdlał resztę ekipy, aż się jeszcze bardziej chciało grać a przy okazji podziwiać telent kumpeli (a ma wielki). Od tamtych lat zawsze miałem słabość do skrzypiec. Chociażby Santa Fe... bez skrzypiec nie było by tak genialną piosenką jaką jest. Ten instrument ma w sobie coś takiego, że zapiera dech w piersiach.

Mam nadzieję, że Richie dotrzyma słowa z tego wywiadu i faktycznie na następny album nie będziemy musieli czekać kolejne kilkanaście lat. Ja biorę go w ciemno. A jak będzie koncert w Europie to choćbym miał iść piechotą przez Europę to na nim będę.
Podoba mi się pasja Kuby ;) Ja FS nei kupuję, ale powiem szczerze, że chcę tej epki. Liczę an to OSPlace. I chciałbym jeszcze tą piosenkę co miało taką szybką solówkę. był filmik nagrywany w studio telefonem.
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Jeżeli ktoś czerpie radość z takiej masakrycznej kupy jak Chance czy Weathering to ja się ciesze
2 totalne kupy countrowato-nijakie + Suhar Daddy
Adrian, zmiłuj się z tymi 'kupami'...Please!
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
Awatar użytkownika
ZB
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: ZB »

Jeny, kazdy ma swoje zdanie. Jesli ja wywalilem prawie caly album Bon Jovi i caly sporo osob nazywa go scierwem, gownem itp (wiem, bo co najmniej ja to zrobilem), to czy Adrian nie moze tak nazwac kawalkow, ktore on tak odbiera? Nie rozumiem, jest walka o to, ze facet nie lubi nowej plyty Sambory, a podaje przeciez, ze:
Cholera.. Przecież tutaj dałem 6 x 10/10 a u BJ 7x 10/10 więc doceniam nowy album Richiego w pełni ;P On po prostu ma 2 totalne kupy countrowato-nijakie + Suhar Daddy. A Burn i Learning brzmiące jak dema z Bounce też średnio kupuje. Maja fajne gitary i tyle.
No i co, nie mozna? Gusta, gusta, moi mili. Ktos bardziej woli napieprzajace gitary lub banjo inni co innego..
LET IT ROCK!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Chodzi mi o używanie słowa 'kupa' jak w przedszkolu...Niech sobie używa gówno, ścierwo etc...Nie o gustach tu mowa :D Więc luz ludzie!
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

cóż...ain't it a beeaaaauuuutifuuul world ;- ]
Obrazek
Awatar użytkownika
ZB
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: ZB »

prezes1 pisze:Chodzi mi o używanie słowa 'kupa' jak w przedszkolu...Niech sobie używa gówno, ścierwo etc...Nie o gustach tu mowa :D Więc luz ludzie!
No tak... EP-ke niech Richie wydaje, albo co. Bo ludzie zaczynaja glupiec od WAN-a xD
LET IT ROCK!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

ZB pisze: No i co, nie mozna? Gusta, gusta, moi mili. Ktos bardziej woli napieprzajace gitary lub banjo inni co innego..
Żeby nie było bo ludzie tutaj czasami lubią się czepiać o szczegóły i wyzywać od kłamców jeżeli nic nie jest idealnie podane.

Skala oceniania Aftermath w moim przypadku było 1-6 / 4x dałem 6/6 , Backseat i 7YG dostały 5.5/6. Dzisiaj dałbym 6/6. Oceny 6/6 to to samo co 10/10. Uff udało mi się zanim ktoś się nei przypierd*ił ;)
Chodzi mi o używanie słowa 'kupa' jak w przedszkolu...Niech sobie używa gówno, ścierwo etc...Nie o gustach tu mowa :D Więc luz ludzie!
Ej prezes, ale moja definicja kupy - to coś co nie powinno powstać, bo osoba tworząca taką piosenkę ma spory potencjał. W mojej opinii jest to wypadek przy pracy. Kupę każdy człowiek musi czasami zrobić. Normalnie pewnie robisz raz na kilka dni. Richie robi 3-4 na cały album. BJ robią 1-2 na całą sesję nagraniową. Źle nie jest.

Gówno/ Ścierwo - dla mnie to mocno wulgarne i pokazujące brak szacunku do osoby, która nagrała taką piosenkę. Dlatego będę używał dalej kupa, a Ty sobie zmień znaczenie "kup" ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka i płyty”