Richie nagrywa

Twórczość Richiego

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

Boże, niech on już to wyda...! Czymkolwiek to wydawnictwo właściwie będzie...
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Scrooge pisze:Berlin 2012 najlepszy koncert mojego życia, wolałbym jeszcze raz zobaczyć Richiego solo, niż 20 razy BJ...
No mam tak samo. W ogóle jak będzie następna trasa Sambory to jade na przynajmniej dwa koncerty. To zbyt dobre by widziec tylko raz ;]
Ricky Skywalker pisze:Czymkolwiek to wydawnictwo właściwie będzie...
Tak sobie myśle,że może dlatego ciągle nie ma teledysku do 7YGone bo pracuje nad matariałem na płytke a teledysk ma go promować ?
Obrazek
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

Też dostrzegam taką możliwość. Czyżby zatem miała się pojawić i nowa wersja 7YG? :)
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Czekam !! ! Widać coś się kroi. Co do FS, tak w ogóle szkoda, że ta piosenka nie pojawiła się na albumie, bo to jeden z moich ulubionych songów z Aftermath.. Ale widać szykują nową wersją jak z Takin.. ;)
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

O fajnie, że Richie coś jeszcze tworzy.

FStreets ze skrzypcami. Fajnie, ze nad nią pracuję, bo jako demówka brzmiała słabo i nijako. Może po przeróbce będzie trochę lepiej.

Co do Takie Chance... 2 razy wydać takie gówno to chyba za dużo ;/ Ma na pewno kilka demówek w zanadrzu. Wspomniane Our Secret Place bije tym 15 s fragmentem na głowe prawie całe Aftermath.

Co do trasy to bym się nie jarał. W USA odwołana z powodu słabej sprzedaży (oficjalnie gardło) a i podczas US podobno (tylko czytałem) Richie musiał dopłacić ze swojej kasy do trasy i też odwołać część koncertów. Myślę, że do Europy jednak zawita co jakiś czas.
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Scrooge »

Adrian pisze:O fajnie, że Richie coś jeszcze tworzy.

FStreets ze skrzypcami. Fajnie, ze nad nią pracuję, bo jako demówka brzmiała słabo i nijako. Może po przeróbce będzie trochę lepiej.

Co do Takie Chance... 2 razy wydać takie gówno to chyba za dużo ;/ Ma na pewno kilka demówek w zanadrzu. Wspomniane Our Secret Place bije tym 15 s fragmentem na głowe prawie całe Aftermath.

Co do trasy to bym się nie jarał. W USA odwołana z powodu słabej sprzedaży (oficjalnie gardło) a i podczas US podobno (tylko czytałem) Richie musiał dopłacić ze swojej kasy do trasy i też odwołać część koncertów. Myślę, że do Europy jednak zawita co jakiś czas.
Hahahahaha :D :D :D
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Scrooge pisze:
Adrian pisze:O fajnie, że Richie coś jeszcze tworzy.

Hahahahaha :D :D :D
Chyba mamy podobne reakcje jak czytamy swoje posty ;)
Szczególnie porównania do Bibera od osoby jarającej się Take Chance i Sugar Daddy są mocno zabawne ;D
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Adrian, rozumiem,że się wkurzasz taką przesadzoną krytyką WAN przez niektórych tutaj ale stać Cie na więcej niż takie odgryzanie się.
Obrazek
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Chętnie bym usłyszał piosenkę Our Secret Place, bo snippet, który słyszeliśmy mi się spodobał.. Była jeszcze jakaś piosenka coś z "Call", ale nie pamiętam całego tytułu..

PS. Ale kilkunasto-sekundowy fragment bije o głowę całe Aftermath? Z tym przesadziłeś..
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Dand pisze:Adrian, rozumiem,że się wkurzasz taką przesadzoną krytyką WAN przez niektórych tutaj ale stać Cie na więcej niż takie odgryzanie się.
Nie wkurzam się. Krytykę takich osób jak Sobol, Scrooge czy Student można było brac w ciemno. Szczerze to dziwie się, że nei jest mocna ani zbyt skupiająca się na merytoryce, bo czasami wychodzi to śmiesznie przerysowane jak z tym Biberem.

A co do tego tekstu co dałem powyżej to to są moje poglądy:
FStreet - jest bardzo nijaka. Ja jej nie kupuje. Od razu jej nie kupowałem.
TACOTH tak samo jak Weathering czy SDaddy uważam za kupy i od początku to pisałem.
Our Secret Place brzmi z duszą i dobrym feelingiem. Daje nadzieje na kapitalny utwór na równi z 7YG czy I'm AWBYou.
A to że będzie lepsza niż większość Aftermath to nie trudno. Z całego albumu pozostawiłem na dysku 8 piosenek. Z tego Burn Candle, Learning How To Fly mają wątpliwą jakość artystyczną (poza dobrymi gitarami). Tak więc 4 + 2 = 6 czyli ponad połowe albumu oceniam średnio. OSPlace w tym fragmencie mnie porwało odd razu jak min singlowe Every Road. Nie ma co się obrażać.

w sumie to u nas na forum jest jakaś miłośc do tego albumu u kilka osób. Dla mnie jest ok. Na JT album został mocno pojechany od produkcji do piosenek kopiowanych z ostatniej twórczości BJ.

Jedynym "odgryzaniem" się jest to, że pisze to tutaj burząc pewną sielankę. Łatwo zauwazyć, ze osoby najgorzej bruzdzące w albumie BJ tutaj jarają się z podniecenia ;)
I spoko nie mam nic do tego, ale od czasu do czasu moje zdanie wstawie ;)

Chętnie bym usłyszał piosenkę Our Secret Place, bo snippet, który słyszeliśmy mi się spodobał.. Była jeszcze jakaś piosenka coś z "Call", ale nie pamiętam całego tytułu..
Let's Discuss the call chyba?
Ostatnio zmieniony 9 marca 2013, o 17:10 przez Adrian, łącznie zmieniany 2 razy.
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian pisze: Chyba mamy podobne reakcje jak czytamy swoje posty ;)
Szczególnie porównania do Bibera od osoby jarającej się Take Chance i Sugar Daddy są mocno zabawne ;D
Gdzie się tym jarałem pokaż 1 post. Po raz kolejny wymyślasz niestworzone historie.

Śmieje się bo jesteś tak przewidywalny i żałosny w odgryzaniu się na płycie Sambory, że tylko to mi pozostało. Na każdą krytykę BJ odpowiadasz tym samym postem, masz go zapisanego na pulpicie w notatniku? :) Do tego wymyślasz jakieś niestworzone historie o trasie Sambory w USA, już Ci Bartek kilka razy to wypomniał, że powołujesz się na jakieś wymyślone we własnej głowie fakty.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Scrooge pisze:
Adrian pisze: Chyba mamy podobne reakcje jak czytamy swoje posty ;)
Gdzie się tym jarałem pokaż 1 post. Po raz kolejny wymyślasz niestworzone historie.

Śmieje się bo jesteś tak przewidywalny i żałosny w odgryzaniu się na płycie Sambory, że tylko to mi pozostało. Na każdą krytykę BJ odpowiadasz tym samym postem, masz go zapisanego na pulpicie w notatniku? :) Do tego wymyślasz jakieś niestworzone historie o trasie Sambory w USA, już Ci Bartek kilka razy to wypomniał, że powołujesz się na jakieś wymyślone we własnej głowie fakty.
Słabe. Przeczytaj sobie o trasie Ryska na JT zanim coś zarzucisz ;)
Ciekawe zarucanie braku kompetencji komuś przy tym samemu nie mając żadnej wiedzy na ten temat. Takie to mocherowe troche ;)

A każdy z nas jest przewidywalny.
Mogę Ci napisać co zaraz mi odpisałbyś na powyższy post, bo to nie trudne ;)
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian pisze: Słabe. Przeczytaj sobie o trasie Ryska na JT zanim coś zarzucisz ;)
Ciekawe zarucanie braku kompetencji komuś przy tym samemu nie mając żadnej wiedzy na ten temat. Takie to mocherowe troche ;)
Jeżeli dla Ciebie JT to wiarygodne źródło informacji to wiele by wyjaśniało. Gratuluję super wiedzy z JT ;] Jak wejdę na JT i napiszę, że jestem nowym gitarzystą BJ to też łykniesz?
Ostatnio zmieniony 9 marca 2013, o 17:15 przez Scrooge, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian pisze:A co do tego tekstu co dałem powyżej to to są moje poglądy:
FStreet - jest bardzo nijaka. Ja jej nie kupuje. Od razu jej nie kupowałem.
Co do FStreet mam inne zdanie. :P Dałem tej piosenkę 10-tkę. Taką ocenę dostały jeszcze 4 utwory. FStreet uwielbiam, super klimat, świetny głos Ryśka.
Let's Discuss the call chyba?
Coś w ten deseń. ;)

PS. Nie to, żebym się zgadzał z resztą. :P Bo Learning i Burn są świetne. Strom i Taking też są dobre. ;) SD takie sobie. Ujdzie, raz mnie mocno irytuje, raz nawet podoba. ;)
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Scrooge pisze:
Adrian pisze: Słabe. Przeczytaj sobie o trasie Ryska na JT zanim coś zarzucisz ;)
Jeżeli dla Ciebie JT to wiarygodne źródło informacji to wiele by wyjaśniało. Gratuluję super wiedzy z JT ;] Jak wejdę na JT i napiszę, że jestem nowym gitarzystą BJ to też łykniesz?
Na JT znajdują sie osoby, które albo pracuja w wytwórni, albo się znaja z Tico czy z rodzicami Jona. Generalnie pojawiają się często tam informację na długo przed oficjalnym upublicznieniem.
Jakbyś zaglądał to byś wiedział, że informację o EPce pojawiły się najpierw na JT i nikt w to nie wierzył.
Ja nie mówie, że wierze w to. Dla mnie w 70% faktycznie sprzedaż zdecydowała o odwołaniu. Na tych koncertach które się odbyły w USA podobno było sporo wolnych miejsc. Dodatkowo ta nagła informacja o głosie Richiego gdzie w tym samym dniu miał dać świetny wokalnei koncert.

Tak więc ja przedstawiam tylko prawdopodobną opcję. Jak było faktycznie pewnie nigdy się nie dowiemy. Jak zobaczymy, ze Richie będzie omijał USA koncertowo to jednak możemy wyciągać wnioski.
Co do FStreet mam inne zdanie. :P Dałem tej piosenkę 10-tkę. Taką ocenę dostały jeszcze 4 utwory. FStreet uwielbiam, super klimat, świetny głos Ryśka.
Ja nie mam z tym problemu. To jest dla mnie całkowicie normalne, że ktoś daje 10 piosencę która dla mnie jest słaba.
Kumpel daje Suhar Daddy też 10tke a ja jej nie kupuję kompletnie.

Śmieszy mnie jedynie jak ktoś wciska mi, że jak podoba mi się np I'm With You, czy BWorld to jestem poziomem jak fan Bibera xD I to osoba jarająca się Aftermath gdzie szczerze nie widze róznicy poziomu artystycznego od WAN.
Dla mnie oba wydawnictwa maja swoje plusy i minusy. Oba mają dobre teksty i słabsze. Rysiek dostał u mnie wysokie 8.5/10 pomimo 4 totalnych gniotów a BJ 10/10. I tyle. Kocham oba wydawnictwa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka i płyty”