Richie nagrywa

Twórczość Richiego

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

Ja czekam na mojego japońca, ale byłem dziś w Empiku i płytka wpadła mi w ręce... powiem szczerze - bardziej lichego wydania nie mogli zrobić ^^ tektura zrobiona tak, jakby w środku miał być ten plastikowy element do osadzania płyty... a jednak go tam nie ma, przez co sprawia to wrażenie kruchości i bylejakości. Mam nadzieję, że japońska edycja - choćby z racji grubej ponoć książeczki - będzie sprawiać lepsze wrażenie.

BTW, jak się prezentuje "normalna" książeczka?
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Awatar użytkownika
imp
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: imp »

Ricky Skywalker pisze:BTW, jak się prezentuje "normalna" książeczka?
rozkładana, sześć stron (4+2) czarno-białych zdjęć+ notki kto, co + podziękowania

nic fantastycznego ale pasuje do tego lekko rozczarowującego opakowania

oddalam się posłuchać :D
yanni
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: yanni »

Ricky nie chcę Cię martwić ;-)
...ale znając japońskie wydawnictwa podejrzewam że wydanie płyty będzie identyczne jak u nas. Do płyty będzie poprostu dołożona biała książeczka z tekstami po angielsku i po japońsku. Być może na szczęście dla Ciebie, się mylę :-) ale tak wyglądają te japońskie edycje...a no i jeszcze OBI jest ( karteczka z nazwą wykonawcy , tytułem itp) po japońsku na grzbiecie płyty... jak zerwiesz folie to obi sobie schowasz do środka ;-) Dlatego ja japońskie wersje trzymam w foli bo wtedy fajnie to wygląda na półce jak są te krzaczki. :-)

Ale rzeczywiście jeszcze nie widziałem tak ubogiego wydania płyty, no może tylko te wydania z polską cena - ale one są za 30 zeta a nie za 55... :-(
Jak wczoraj zobaczyłem płytę w sklepie to się zastanawiałem czy jest w ogóle nadruk na płycie czy na białym tle pisze esperanza i markerem Richie Sambora... ;-)
Ale nie narzekam.. płyta jest OK

PS. Jest nadruk ;-)
http://kolekcjamuzyczna.blogspot.com/

22-06-2014 - Berlin, D - RS
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, D - RS
10-06-2011 - Dresden, D - BJ
04-06-2008 - Vienna, A - BJ
KondZik

Post autor: KondZik »

Frankie pisze:Na żywo niestety chyba nie (nie wiem nie próbowałem w ten sposób). Wszystkie odcinki są za darmo na stronie programu. Jest tylko jedno "ale". Trzeba mieć ip z usa. To da się obejść dzięki specjalnym programom.

http://internet.gadzetomania.pl/2011/01 ... ne-wpolsce
Tutaj chyba jest online.
http://nowwatchtvlive.com/2011/07/nbc-c ... c-channel/

[ Dodano: 2012-09-27, 21:10 ]
Every road leads home to you

http://videobam.com/dDHaR

[ Dodano: 2012-09-28, 09:47 ]
Wywiad dla Extra.
http://www.youtube.com/watch?v=ySChAjbKdyA

No i wyszło, że blond włosy miałby być tylko do klipu i wymyślił to jego twórca a sam Richie na początku był przeciwny.
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

KondZik pisze: No i wyszło, że blond włosy miałby być tylko do klipu i wymyślił to jego twórca a sam Richie na początku był przeciwny.
Czyli moja teoria się sprawdziła, że te włosy były tylko specjalnie do teledysku. :)
Ricky Skywalker pisze:Wiesz co, ja dziś zamówiłem i od razu zrobiłem wpłatę przez PayPala :) zamówiłem od sprzedawcy o nazwie eiselvis
Ja też od niego zakupiłem. ;) Dzisiaj dopiero zapłaciłem, miałem niezłe problemy z zapłaceniem, ale na szczęście wreszcie mi się udało. :) I Ricky przyszła już do ciebie płyta? I Scrooge pytanie do ciebie jak kupowałeś przez ebay płyty z Japonii, po jakim czasie do ciebie doszły?
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Scrooge »

Różnie, raz przyszła po 4 dniach, ale średnio między 5-10 dni roboczych
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Scrooge pisze:Różnie, raz przyszła po 4 dniach, ale średnio między 5-10 dni roboczych
Aha. Dzięki za odpowiedź. ;) Więc pozostaje tylko czekać. No i będzie Backseet Driver, czyli główny powód dlaczego kupiłem japońską wersję. ;)
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Do mnie jeszcze nie przyszła ;)
Ostatnio zmieniony 3 października 2012, o 20:18 przez Ricky Skywalker, łącznie zmieniany 1 raz.
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Dzisiaj ku mojemu zaskoczeniu przyszła płyta Aftermath Of The Lowdown - japońska wersja. Wszystko w środku mi się podoba. A do tego w jp wersji są teksty piosenek. ;) Pomimo, ze znałem już piosenki, słuchało mi się świetnie. Przez ostatnie 2 tygodnie nie słuchałem w ogóle, więc finalne wersje słyszałem dzisiaj dopiero.

Za płytę zapłaciłem w ostatni piątek, a zamówiłem ją już w czwartek 20 września. I szczerze się nie spodziewałem tak szybko płyty, myślałem, że przyjdzie w następnym tygodniu.

Niedługo ocenię płytę. A bym zapomniał mam Backseet Driver na płytce. :P
yanni
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: yanni »

Hej
Napiszcie jak wygląda japońskie wydanie. Czy jest większa książeczka ?
http://kolekcjamuzyczna.blogspot.com/

22-06-2014 - Berlin, D - RS
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, D - RS
10-06-2011 - Dresden, D - BJ
04-06-2008 - Vienna, A - BJ
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

W sumie z zewnątrz prawie identyczne jak międzynarodowe - choć tektura sprawia wrażenie grubszej, a co za tym idzie, nieco solidniejszej ;) W środku są 2 kieszonki. W jednej są 2 książeczki, jedna ze zdjęciami i podziękowaniami, druga (20 stron) z biografią Richiego po japońsku i tekstami w obu językach. W drugiej - płyta, dodatkowo chroniona foliową kieszonką ;)
Awatar użytkownika
imp
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: imp »

doszła kolejna data?
November 16, 2012 - San Francisco, US - The Regency Ballroom

co wzmaga moje nadzieje na rozszerzenie listy koncertów... w Europie na przykład;)
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Jest też Los Angeles 13 listopada... ale na Europę to bym już raczej nie liczył, jest tylko kilka dni do koncertu w Amsterdamie, ostatni europejski - w Londynie - jest za niecałe 2 tygodnie, a już 4 dni potem Rysiek gra w Toronto. Małe szansę, by coś jeszcze u nas wcisnąć...
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Mam takie pytania dla osob, które sa obeznane w takich wyjazdach na klubowe koncerty jak ten Richiego:
1. Czy sa jakieś ograniczenia co do jakości wnoszonego aparatu fotograficznego ?
2. O której planujęcie wejści/ustawiać sie w kolejce do tego Huxleys?
:)
Obrazek
KondZik

Post autor: KondZik »

5 minutowy wywiad z Richiem.
O płycie, nagrywaniu bez Jona, Green Day itp.
http://www.youtube.com/watch?v=JwbSCAbBYRk
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka i płyty”