Richie nagrywa

Twórczość Richiego

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

Ja w każdym razie dla Backseat Driver zamierzam zamówić japońską edycję ;)
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Awatar użytkownika
imp
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: imp »

Ricky Skywalker pisze:Ja w każdym razie dla Backseat Driver zamierzam zamówić japońską edycję ;)
Myślę, że całkiem niezły powód;))

ale tak sobie marzę, że może jeszcze jakaś nieudostępniona/ujawniona -- do-teraz piosenka się pokaże...
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Ricky Skywalker pisze:Ja w każdym razie dla Backseat Driver zamierzam zamówić japońską edycję ;)
Ja też. :) Bez Backseat Driver nie wyobrażam sobie płyty. ;)
imp pisze:ale tak sobie marzę, że może jeszcze jakaś nieudostępniona/ujawniona -- do-teraz piosenka się pokaże...
Jestem ciekawy piosenki "Let’s discus on the call", bo tylko jej nie słyszałem, i jestem ciekawy czy to nie ta sama piosenka, którą słyszeliśmy w snippetach. :)
Awatar użytkownika
misiek_93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misiek_93 »

Niedawno się dowiedziałem, że Richie brał kiedyś udział w nagrywaniu takiego albumu w hołdzie Muddy'emu Watersowi, a było to już dość dawno temu, w rok narodzin moich, 1993. Paul Rodgers to zorganizował a wspomagały go takie gwiazdy gitary jak RS właśnie, Buddy Guy, Jeff Beck, David Gilmour, Gary Moore czy Slash. Nazywa się ta płytka "Muddy Water Blues: A Tribute to Muddy Waters". Każdy gitarzysta grał w jednym kawałku i Samborze przypadło w udziale nagranie kawałka pt. Good Morning Little School Girl, z tym, że są jakby dwie wersje tej piosenki na tym albumie, jakby dwie aranżacje, w jednej grał Jeff Beck i ona nosi dopisek (Part 1), a w drugiej Richie Sambora i ona nosi dopisek (Part 2).
No ale posłuchajcie sobie tej wersji z Jeffem Beckiem http://www.youtube.com/watch?v=vGS1sRQfGCc .
Teraz przechodzę do meritum: przesłuchałem bardzo powierzchownie album "Aftermath of The Lowdown" i nie chce go słuchać dokładnie przed premierą, żeby nie popsuć sobie doszczętnie niespodzianki, ale z tego co słyszałem Sambora ma na swoim nowym albumie kawałek, z którego riff baaaardzo przypomina ten z piosenki, do której dałem link tylko, ze na Aftermarch jest ten riff wyostrzony, zagrany z przesterem i w ogóle.
Oczywiście w tej wersji z udziałem Sambory podobieństwo też jest ale ten riff w wykonaniu Jeffa jakby nasuwa mi więcej skojarzeń do tej tajemniczej piosenki z nadchodzącego albumu RS
Czy to tylko mi się coś ubzdurało czy rzeczywiście Richie mógł zaczerpnąć z tego kawałka w którejś ze swoich nowych piosenek? I w której?
Przepraszam, że tak się rozpisałem ale mam nadzieje, że mimo długości tego posta komuś się będzie chciało to przeczytać i ktoś rozwieje moje wątpliwości popuka się w czoło i powie "Coś ci się chyba pomyliło" albo powie "o rzeczywiście" i poda tytuł piosenki, w której ewentualnie to "zapożyczenie" ma miejsce.
Dodam jeszcze link do kawałka w którym grał RS: http://www.youtube.com/watch?v=46IeAXN8ekA wypadł świetnie moim zdaniem ;)

A tak na marginesie polecam ten album każdemu, kto lubi sobie posłuchać czegoś bluesowego lub z okolic bluesa :)
KondZik

Post autor: KondZik »

Wywiad dla RS o albumie i nie tylko.
http://www.rollingstone.com/music/news/ ... z23ojFnhfM
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Niedawno się dowiedziałem, że Richie brał kiedyś udział w nagrywaniu takiego albumu w hołdzie Muddy'emu Watersowi, a było to już dość dawno temu, w rok narodzin moich, 1993. Paul Rodgers to zorganizował a wspomagały go takie gwiazdy gitary jak RS właśnie, Buddy Guy, Jeff Beck, David Gilmour, Gary Moore czy Slash. Nazywa się ta płytka "Muddy Water Blues: A Tribute to Muddy Waters". Każdy gitarzysta grał w jednym kawałku i Samborze przypadło w udziale nagranie kawałka pt. Good Morning Little School Girl, z tym, że są jakby dwie wersje tej piosenki na tym albumie, jakby dwie aranżacje, w jednej grał Jeff Beck i ona nosi dopisek (Part 1), a w drugiej Richie Sambora i ona nosi dopisek (Part 2).
No ale posłuchajcie sobie tej wersji z Jeffem Beckiem http://www.youtube.com/watch?v=vGS1sRQfGCc .
Teraz przechodzę do meritum: przesłuchałem bardzo powierzchownie album "Aftermath of The Lowdown" i nie chce go słuchać dokładnie przed premierą, żeby nie popsuć sobie doszczętnie niespodzianki, ale z tego co słyszałem Sambora ma na swoim nowym albumie kawałek, z którego riff baaaardzo przypomina ten z piosenki, do której dałem link tylko, ze na Aftermarch jest ten riff wyostrzony, zagrany z przesterem i w ogóle.
Oczywiście w tej wersji z udziałem Sambory podobieństwo też jest ale ten riff w wykonaniu Jeffa jakby nasuwa mi więcej skojarzeń do tej tajemniczej piosenki z nadchodzącego albumu RS
Czy to tylko mi się coś ubzdurało czy rzeczywiście Richie mógł zaczerpnąć z tego kawałka w którejś ze swoich nowych piosenek? I w której?
Przepraszam, że tak się rozpisałem ale mam nadzieje, że mimo długości tego posta komuś się będzie chciało to przeczytać i ktoś rozwieje moje wątpliwości popuka się w czoło i powie "Coś ci się chyba pomyliło" albo powie "o rzeczywiście" i poda tytuł piosenki, w której ewentualnie to "zapożyczenie" ma miejsce.
Dodam jeszcze link do kawałka w którym grał RS: http://www.youtube.com/watch?v=46IeAXN8ekA wypadł świetnie moim zdaniem ;)

A tak na marginesie polecam ten album każdemu, kto lubi sobie posłuchać czegoś bluesowego lub z okolic bluesa :)
Mi najbardziej to przypomina riff z Sugar Daddy, ale naprawdę jest tam spoko zmian ;)

No i potwierdziło się z tym BDriver. 3 gnioty zamiast takiej dobrej piosenki ;/ A et’s discus on the call ma tytuł bardzo daleki od "Our Secret Place" więc pewnie to 2 inne piosenki.
Ogólnie na innych stronach jest podana tracklista 12 piosenek ale w innej kolejności. Zobaczymy co będzie prawdziwe.
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Ciekawy wpis z twittera Ryśka:

"Gettin the tour together.. Drillin down on the dates. Should be able to give u guys the schedge soon.."
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

BJ - It's my life - Always !
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Scrooge »

Wypasione, szkoda, że nie ma jak zamówić :(

[ Dodano: 2012-08-24, 18:29 ]
na eventim.de jest już ticket alarm dla Sambory! :)
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

To kto robi ze mną inwazję na Germanię? :P
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Awatar użytkownika
Talia
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: Talia »

@TheRealSambora
First date of the Every Road tour... Amsterdam Oct. 9th.. It's on.

Europa! :jupi:
I ain't quittin' - I'm just splittin' for awhile
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Ricky z chęcią spotkam się z Tobą na kolejnym koncercie z Samborą w roli głównej ;P

[ Dodano: 2012-08-25, 09:52 ]
W radiu na III leci właśnie Every road... Sambory :) widać singiel trafił już do stacji radiowych!
KondZik

Post autor: KondZik »

Scrooge podłapałem to co napisałeś, za co dzięki wielkie. ;)

Tutaj można głosować na propozycje naszego Richiego.
http://lp3.polskieradio.pl/

[ Dodano: 2012-08-25, 10:50 ]
wywiad z Richiem:
http://www.americansongwriter.com/2012/ ... e-sambora/
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Dziś chyba Sambora day na trójce - właśnie leci Undiscovered Soul! Pierwszy raz w życiu słyszę Samborę w radiu i to od razu dwukrotnie :D
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Scrooge pisze:Dziś chyba Sambora day na trójce - właśnie leci Undiscovered Soul! Pierwszy raz w życiu słyszę Samborę w radiu i to od razu dwukrotnie :D
Jestem w szoku. :o Wielkie brawa dla trójki. ;) Będzie trzeba włączyć, może puszczą SITT. :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka i płyty”