Dla mnie sama obecność Hard Letting You Go stwarza genialną setlistę, w sumie mogli by tylko to zagrać i zejść xD (joke
A jakbym miał wpływ na plany naszych idolów to natychmiast zapędził bym Richiego do studia - niech nagrywa
Moderator: Mod's Team
Zgadza się ale to był post z nadzieją na wydanie jakiegoś DVD. No to będzie głupota jeśli nic nie wydadzą po takiej trasie, szczególnie europejskiej części.Scrooge pisze:Mała podpowiedź - są tam też telebimy... 1+1=...KondZik pisze:Po jaką cholere tam są te kamery na tych koncertach. Oglądam filmiki i jeździ to coś i co? No niech to pokażą
Jeśli jest to pytanie bez żadnych podtekstów, to podam Ci odpowiedź. Po 1wsze to co rejestrują kamery pokazywane jest na telebimie a po drugie "podobno" i miał to potwierdzić sam Matt każdy (tak KA?DY) koncert jest nagrywany i wszystkie te nagrania przechowywane są w archiwum. Może kiedyś coś będzie wydawane jak np obecnie wychodzą koncerty typu Rio, Tokyo, OLWNight itp na takich nieoficjalnych wydawnictwach.Po jaką cholere tam są te kamery na tych koncertach. Oglądam filmiki i jeździ to coś i co? No niech to pokażą
Tak to chyba lepszy pomysł. Something to believe, I believe, Damned, Santa Fe, Get Ready itd... warto by było mieć to na jednym wydawnictwie.Scrooge pisze:MSG się sprzedawało bardzo dobrze dlatego moim zdaniem coś wypuszczą. Fajnie gdyby to nie był zapis jednego koncertu tylko zlepki z całej trasy.
no, mnie się też w to nie chciało wierzyć że nagrywają KA?DY koncert, ale zapytałam o to tego długowłosego azjatę -technika Sambory no i on potwierdził.Adrian pisze:Jeśli jest to pytanie bez żadnych podtekstów, to podam Ci odpowiedź. Po 1wsze to co rejestrują kamery pokazywane jest na telebimie a po drugie "podobno" i miał to potwierdzić sam Matt każdy (tak KA?DY) koncert jest nagrywany i wszystkie te nagrania przechowywane są w archiwum. Może kiedyś coś będzie wydawane jak np obecnie wychodzą koncerty typu Rio, Tokyo, OLWNight itp na takich nieoficjalnych wydawnictwach.Po jaką cholere tam są te kamery na tych koncertach. Oglądam filmiki i jeździ to coś i co? No niech to pokażą
Z całego serca jestem ZA, ale obawiam się, że jeśli w ogóle będzie jakiekolwiek wydawnictwo to raczej zlepek z różnych koncertów. Taki subiektywny wybór Jona tych kawałków, w których nie potknął się/nie pluł akurat/red jacket się prezentował i włos wyglądał na gęstą grzywę...Frankie pisze:Wybrać ten jeden występ zapewne może być trudno, ale wolę mieć jeden cały od intro po ostatnią piosenkę encore niż poszatkowany zlepek kilku.
Takich wrażeń to się szuka na koncercie live, a nie na DVD... a po drugie, chyba żaden oficjalnie wydany koncert BJ nie zawiera występu od A do Z, ani Zurich, ani tym bardziej Live from London o MSG nie wspominając... ?aden zespół nie gra koncertów perfekcyjnych od A do Z, a Jon nigdy nie zgodziłby się na umieszczenie nutki fałszu na oficjalnym DVD, m.in. dlatego pewnie MSG wygląda jak wygląda.Frankie pisze:Też liczę na jakieś wydawnictwo DVD z tej trasy tylko żeby nie było zlepków z kilku koncertów, a żeby zamiast tego dali zapis wybranego całego koncertu. Nie ma to jak czuć tą specyficzną atmosferę danego miejsca i chwili. To do mnie o wiele bardziej przemawia niż gdyby mieli wycinać taki numer jak z MSG, gdzie Obie pociął setlistę co od razu popsuło efekt całości Live at MSG.
Wybrać ten jeden występ zapewne może być trudno, ale wolę mieć jeden cały od intro po ostatnią piosenkę encore niż poszatkowany zlepek kilku.
Racja.Scrooge pisze:Takich wrażeń to się szuka na koncercie live, a nie na DVD... a po drugie, chyba żaden oficjalnie wydany koncert BJ nie zawiera występu od A do Z, ani Zurich, ani tym bardziej Live from London o MSG nie wspominając... ?aden zespół nie gra koncertów perfekcyjnych od A do Z, a Jon nigdy nie zgodziłby się na umieszczenie nutki fałszu na oficjalnym DVD, m.in. dlatego pewnie MSG wygląda jak wygląda.
Sądzę, że niewieleKondZik pisze:Zawsze zastanawia mnie ile do powiedzenia ma prawa ręka czyli Richie.