The Circle Tour - Opinie, video itp

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

The Circle Tour - Opinie, video itp

Post autor: teken020 »

jak dla mnie, ten cały ESP dobrze brzmi tylko w piosenkach w LH, i na talk box. Przy takich piosenkach jak Roulette, i tego pokroju, wymięka, po prostu brak powera. Przynajmniej ja tak to widzę <słyszę>
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Scrooge

Post autor: Scrooge »

PePe pisze:Co za cholera :D nie dosyc, ze ma FSS to jeszcze broni efektow symulujacych roznego typu brzmienia :PPP Nie mowie, ze bylbym w stanie odroznic efekt ktory udaje oryginalny sprzet od oryginalu ale widze wielka roznice chociazby w wykonaniu solo do Wanted sprzed 4-5 lat i teraz. Nie mowie, ze Richie ma zmieniac gitary 2 razy na utwor ale od takiego wirtuoza wymaga sie roznorodnosci dzwieku a w pewnym momencie jego ESP po prostu nie daje juz rady.
Idac po najprostszej linii oporu - rownie dobrze moglby podczas Wanted uzywac ESP i efektu ktory symuluje akustyka, co nie? ;)

P.s zarzuc jakas fota tego swojego wiosla bo nie wytrzymam :D

btw sam w swojej wypowiedzi mowisz, ze brzmial o niebo lepiej na dawnych gitarach niz na ESP :P
Nie bronię efektów mówię tylko, że w przypadku jakiś tam starych nagrań nie da się wychwycić różnic wynikających z drewna, a to co słyszymy i to co zapewne podabało się Tekenowi wynika w 99% z efektów a nie z użytej gitary ;)
Co do mojego strata to wrzucę coś później - ale nie ma się za bardzo czym chwalić, zwykły Sambora MIM w kolorze kości słoniowej... ;)
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Hehe wygląda na to ,że wreszcie Jon i Richie znaleźli sobie trzeciego do zabawy ;p Hugh swoją osobowością nie sprostał to może Bobby da rade.
luka po Alecu zapełniona ? ;p może choć w małym stopniu ;]
Obrazek
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

kolejny idealny przyklad, ze BJ covery wykonuja lepiej niz wlasne piosenki. W szczegolnosci Jon.
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

Jon mowil ze na koncertach beda wracac do kawałkow z lat 80 a teraz widze ze znowu "hits hits hits" . setlista bez zmian , mi by sie nudzilo grac codziennie te same kawalki.
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

AxeL pisze:Jon mowil ze na koncertach beda wracac do kawałkow z lat 80 a teraz widze ze znowu "hits hits hits" . setlista bez zmian , mi by sie nudzilo grac codziennie te same kawalki.
grają to samo bo ma być wydana the circle- tour edition, pewnie jeszcze to potrwa z 2 koncerty
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

bartekbb23 pisze:grają to samo bo ma być wydana the circle- tour edition
co??? czyli tym razem szykuje sie takie msg live w wersji audio? .
Scrooge

Post autor: Scrooge »

studentmibm pisze:
bartekbb23 pisze:grają to samo bo ma być wydana the circle- tour edition
co??? czyli tym razem szykuje sie takie msg live w wersji audio? .
Raczej coś na wzór Lost Highway Tour Edition... czyli circle + druga płyta live
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

O kur**a!!! Roadhouse Blues!!! Chce to usłyszeć. Może Bobby zaśpiewał, bo widziałem na yt jego wykonanie tego kawałka. Jak ktoś znajdzie to wrzucajcie.

[ Dodano: 2010-03-08, 21:32 ]
http://www.youtube.com/watch?v=26EynnEJ_0Y JEEEST!!!!! Zajebiste moim zdaniem. Bobby to wyku**isty koleś. :cfaniak:
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Dorota
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: Dorota »

Szkoda, że tym razem bez Richiego

A odnośnie tych coverów. Bardzo fajnie, że je grają, zresztą świetnie im to wychodzi (np. ten z Sacramento można oglądać bez końca). Wręcz mogliby dołożyć coś jeszcze do Bad Case i Roadhouse Blues, a nawet wrócić parę razy do Shout’a. Ale tak zastanawiałam się czy koncerty byłyby bardziej atrakcyjne z takim Bad Case w Bad Medicine czy np. normalnym wykonaniem choćby Sympathy, której zwrotka jest niemal identyczna jak w Bad Case. Bo może nie trzeba szukać aż tak daleko…

Aa, mam jeszcze takie pytanko... Po Diamond Ring w Vegas Jon spytał Richiego „It was surprise?”, Richie powiedział coś tam, coś tam i „I like surprises”, a Jon jeszcze, że „Surprises are good”. Wie ktoś może o co chodziło? ;)
emilka
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: emilka »

Dorota pisze:Aa, mam jeszcze takie pytanko... Po Diamond Ring w Vegas Jon spytał Richiego „It was surprise?”, Richie powiedział coś tam, coś tam i „I like surprises”, a Jon jeszcze, że „Surprises are good”. Wie ktoś może o co chodziło? ;)
W sumie to nic wielkiego. Po prostu Diamond Ring nie było na setliście, ani w tzw. "audibles", a Jon chyba spontaniczne zadecydował, że to zagrają :) Rysiek był przygotowany do I'll Be There For You i dlatego po raz pierwszy po długiej przerwie zagrali to w wersji elektrycznej.
Ostatnio zmieniony 9 marca 2010, o 16:21 przez emilka, łącznie zmieniany 2 razy.
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

emilka pisze:Dorota napisał/a:
Aa, mam jeszcze takie pytanko... Po Diamond Ring w Vegas Jon spytał Richiego „It was surprise?”, Richie powiedział coś tam, coś tam i „I like surprises”, a Jon jeszcze, że „Surprises are good”. Wie ktoś może o co chodziło? ;)

W sumie to nic wielkiego. Po prostu Diamond Ring nie było na setliście, ani w tzw. "audibles", a Jon chyba spontaniczne zadecydował, że to zagrają :)

mnie rozśmieszyła ta 'rozmowa' :D jeśli tak zawsze rozmawiają to ciekawie :D a jeszcze jeśli w ten sposób piszą piosenki to jeszcze ciekawiej hehe

http://www.youtube.com/watch?v=KJpeI7vH8LE

wykonanie wczorajszego Bad Madicine... szczerze mówiąc, to dawno nie widziałem takiego szczęśliwego i radosnego Jona na scenie... na ostatniej trasie raczej wyglądało to ciut jak mus, a teraz przynosi mu to radość... ciekawe na ile udaje i kłamie, bo to wielki kłamca przecież ;] możliwe także, że ceny za bilety mu podpasowały i kosi mocną kase i jest z tego powodu naprawdę szczęśliwy :D
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Tatar pisze:http://www.youtube.com/watch?v=26EynnEJ_0Y JEEEST!!!!! Zajebiste moim zdaniem. Bobby to wyku**isty koleś. :cfaniak:
Powiem szczerze ,że nigdy nie lubiłem Bobbiego , myślałem ,że jest taką ciotą jak Hugh ale najwyraźniej srodze sie myliłem. Moment od 2:10 przypomina mi Alec'owe czasy :)
Obrazek
Awatar użytkownika
ewaika789
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: ewaika789 »

Wszystkie występy są super, wspaniałe, niesamowite ale ja jestem ciekawa czy chłopacy wytrzymają z tą wspaniałością przez te 2 lata...
ODPOWIEDZ

Wróć do „The Circle Tour 2010 / Open Air Tour 2011”