Superman Tonight clip

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Alicia 478
It's My Life
It's My Life

Post autor: Alicia 478 »

Pomysł z nawiązaniem do okładki jest fajny :) jednak ogólnie jest tak jakoś sztywno ( jak zresztą w większości klipów powyżej 2000 r) . Mimo to zapowiada się lepiej od teledysku We weren't born to follow :)
Awatar użytkownika
misiek_93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misiek_93 »

Pytanie do tych którzy mieli już okazje usłyszeć Supermana w radiu: Czy jest to 15 sekundowe intro czy może zostało "zlikwidowane"?
don_browarro
It's My Life
It's My Life

Post autor: don_browarro »

Piosenka jest skrócona. Intro jest krótsze, ale nadal jest ;), nie ma wyciszenia po solówce i jest 1 refren na końcu.
Awatar użytkownika
Justysia
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Justysia »

Mi tam się wszystko podoba nawet jeśli nie ma historyjki :) Przecież może się okazać, że jakaś opowiastka będzie - to co widzieliśmy jest tylko początkiem, więc wszystko przed nami ;)
Samo wykonanie jest jak dla mnie super - dynamicznie, tak jak już wszyscy chyba wspomnieli genialnie zrobione przejścia Jona w Ryśka, nie zabrakło Davida i Tico.
A co do historyjki to wolę żeby jej nie było wcale niż ma być przeplatane to energiczne cudeńko :) z jakąś banalną scenką miłosną :) Ogólnie teledysk (fragment :D) zrobił na mnie o wiele większe wrażenie niż ten do WWBTF. Tak więc jestem bardzo zadowolona i czekam na całość :)
One light burning ...
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Pytanie do tych którzy mieli już okazje usłyszeć Supermana w radiu: Czy jest to 15 sekundowe intro czy może zostało "zlikwidowane"?
Wstęp trwa ok 7 sekund
Po solówce "Who's gonna fix you" wchodzi na wyciszającą się solówkę.
Nie ma tego pierwszego refrenu po solówce jest ten z wyższymi partiami.
Końcówka skrócona do 1go swobodnego "Superman Tonight" i kończy sie na ooo.
Piosenka skrócona do 4rech minut.
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

Właśnie obejrzałem klip na bonjovi.de Nie chce przesadzić, ale to jeden z najlepszych klipów zespołu po 2000r. Takie mam pierwsze wrażenie.
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Awatar użytkownika
JJ
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: JJ »

Tatar pisze:Nie chce przesadzić, ale to jeden z najlepszych klipów zespołu po 2000r
Całkowicie się zgadzam. Zaskakująco dobry klip! Jak dla mnie najlepszy od czasu It's my life...
Chłopaki dobrze się prezentują, nie ma cukierkowych uśmiechów, bardzo fajne momenty, w których przed Jona wskakuje Rychu. Powiedziałbym 9/10. Bo te prześcieradła imitujące tunel trochę nędzne :P (chociaż białe, więc pewnie Chajzer z Vizirem maczał w tym palce :D )
Awatar użytkownika
M.Ssed
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: M.Ssed »

no fakt fajny klip, chyba nie było takiego jeszcze. Nie wiem czy jest najlepszy ale na pewno inny ;) myślałem że będzie jakieś słodkie, kiczowate a to wręcz odwrotnie ;) Na pewno wrażenia pozytywne.
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

Wlasnie obejrzałem. Oczywiscie tak jak sie mozna bylo domyslic, najslabszym punktem Jon. Jak widze te jego cierpietnicze miny to nie wiem czy sie smiac czy plakac. Pozatym sztywniactwo do potegi... zero jakichkolwiek emocji w tym czlowieku. Problem w tym, ze od pewnego momentu kompletnie mu 'nie wierze'. A jeszcze jak zobaczylem dzisiaj filmik z dzisiejszego newsa jak to Jonny z Richiem spontanicznie wykonuja WWWB akustycznie to naprawde czasami mi wstyd. Wielka gwiazda, ktora spiewac nie umie...no ale to nie na temat...

Ogolnie wszystko fajnie za wyjatkiem jednego.
Awatar użytkownika
milagros^
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: milagros^ »

http://www.youtube.com/watch?v=h6uK_UVR5hI jakby co;)

A moja opinia: nie powala mnie teledysk.../
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2010, o 19:40 przez milagros^, łącznie zmieniany 1 raz.
ROCK NOW, ROCK THE NIGHT!!! <3
JeniZpensylwani

Post autor: JeniZpensylwani »

Totalne nieporozumienie!!!!! Utwór o jednym a klip o drugim... oczywiście pan Jon Bon Jovi musiał się popisać swoimi społecznymi aspiracjami, oficjalnie nie ma zamiaru angażować się w polityke, ale jest wielkim kłamcą co sam przyznaje ostatnio w każdym wywiadzie, bezbłędnie widać, że już teraz szykuje się do ataku na stołek gubernatora bez dwóch zdań!! No bo jak można utwór o młodym nieśmiałym chłopaku, który spogląda na jakąś dziewczynę i chciałby być jej supermanem danego wieczoru? PODKREŚLAM sam Jon opisywał tak tą piosenkę, to żadne moje osobite wymysły. Naprawdę potencjał singla zmarnowany..... aż się tym razem prosiło o wtrącenie historyjki która by pokazywała to co Jon miał na mysli pisząc ten utwór... słowa w tym momencie nie adektwatne do tego co jest w klipie.. oczywiście osoby typu Adriana zaraz zrobią nadinterpretację i powiedzą, że wszystko jest okey i składa się w jedną sensowną całość.... BZDURA..... Mógł być naprawdę niezły klip, gdyby nie było strażaków, a fajna dynamicznie rozwijąca się historyjka miłosna, tym razem aż się o to samo prosiło... pokazanie zespołu okej, może być fajnie to wygląda, Jon, Richie, pasuje, ale do Chu#$Q Pana....... po co cała reszta... aż ręce opadają nad tym co wymyśla sobie Jon bądź jego obstawa..... Gdy usłyszałem o tym, że w klipie będą, strażacy, policjanci, czy lekarze, spodziewałem się akcji, pokazania ich w akcjach, dynamiki.... ale to co dostaliśmy jest po prostu nudne... nie dość, że nie o tym, co trzeba klip to jeszcze nudny, jak mam być raczony takami singlami z klipami... to niech sobie po prostu odpuszczą, szkoda kasy.
EVENo

Post autor: EVENo »

A co do klipu to uważam, że jest dobry, jednakże ostatni refren mógł zostać podkreślony jakimś wystrzałowym ujęciem. Ale i tak najważniejsze, że nie popełnili błędu z WWBTF i prawdopodobnie zobaczymy ten klip w telewizji.
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2010, o 19:55 przez EVENo, łącznie zmieniany 1 raz.
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

nieaktualne
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2010, o 20:12 przez studentmibm, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Mi się teledysk bardzo podoba. Właściwie to jestem pozytywnie zaskoczona bo myślałam, że clip nie będzie miał żadnej historyjki. A okazuje się, że jednak ma i to nie byle jaką.
Wcale nie uważam, że słowa piosenki nie pokrywają się z teledyskiem. Wręcz przeciwnie. Słowa można interpretować na wiele sposobów i ja np. nigdy nie rozumiałam jej jako tylko i wyłącznie piosenki o miłości. Klip jak najbardziej pasuje do słów.
Bardzo podobają mi się momenty, gdy Jon "zamieniał" się w Richiego i na odwrót. Szkoda, że w tych scenach nie było Davida i Tico. Tego mi ewidentnie tu brakuje.
Świetne sceny z ludźmi i tabliczkami przez nich trzymanymi. Bardzo dobry dowód na to, że teledysk mocno współgra z tekstem.
Klip na prawdę świetny! Jestem bardzo zadowolona bo dawno takiego dobrego nie mieli :)
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
JeniZpensylwani

Post autor: JeniZpensylwani »

EVENo pisze:A co do klipu to uważam, że jest dobry, jednakże ostatni refren mógł zostać podkreślony jakimś wystrzałowym ujęciem. Ale i tak najważniejsze, że nie popełnili błędu z WWBTF i prawdopodobnie zobaczymy ten klip w telewizji.
Odczep się, nie jestem nowy, konto mam tu długo, i obserwuje co tu się dzieje, gadacie o jednoczeniu sie itp, ale jak ktoś jest teoretycznie nowy, ma 0 postów i napisze odmnienne zdanie niż ma większość to od razu jest spychany na boczny tor i uważany za totalne 000000 przez takich starych stażem, zasłużonych zacnych i szacownych użytkowników jak mrs EVENo, którzy przecież tyle zrobili dla rozwoju tego forum....

W telewizji? jasne zobaczysz, jak masz niemieckie kanały to na pewno.... u nas bym się niespodziewał... chyba, że na TV TRWAM bo to haczy o ich tematyke... pomagania ludziom i rżnięcia ich na kase....
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2010, o 20:10 przez JeniZpensylwani, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”