Bilety - Wszystko o biletach

Gdańsk, 19 czerwca 2013 r., PGE Arena

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gloria
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Gloria »

Ej, no jak to jest że wszyscy już je macie... :cfaniak:
Ja dzisiaj też dostałam odp z eventimu na mój pełen wyrzutów aczkolwiek kulturalny mail z zapytaniem co to za kolejność wysyłania. Podobno zostanie wysłany jutro. Z tym że do mnie idzie listem, więc to pewnie jeszcze trochę potrwa..
Za to status zmienili od razu na gotowe do wysyłki, lol :D

Ale zazdroszczę Wam, że już macie je w łapach no! :D
agniesia1907
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: agniesia1907 »

Ale zazdroszczę Wam, że już macie je w łapach no! :D
cudne jest to uczucie :D
"Your love is like a bad medicine
Bad medicine is what I need"
:-)
Inge
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: Inge »

U mnie podobna sytuacja :) Na Eventimie zlecenie nadal w trakcie realizacji, a właśnie przed chwilą kurier przyniósł mi mój bilet :D
Awatar użytkownika
Mkwiatek93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Mkwiatek93 »

Gloria, do mnie też idzie listem, mam nadzieję że przed mikołajkami się wyrobi :P Choć to żaden prezent, sama kupiłam :D
Hey I’m walkin’ wounded but I still believe
Learning how to fly with a broken wing...
sambo88
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: sambo88 »

Do mnie dziś dotarły bileciki z Eventimu :)
GC Fast Track

Mam pytanie czemu na bilecie nie mam rzędu ani miejsca??
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

sambo88 pisze:Do mnie dziś dotarły bileciki z Eventimu :)
GC Fast Track

Mam pytanie czemu na bilecie nie mam rzędu ani miejsca??
GC Fast Track nie są miejscami numerowanymi. Są to miejsca stojące, więc każdy będzie tam, gdzie uda mu się znaleźć kawałek przestrzeni. Jedyne numerowane bilety są na trybunach.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
djpj1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: djpj1 »

Przecież w Golden nie ma miejsc ani rzędów....stoisz tam gdzie Ci sie uda :D
22 lipca 2011-Wiedeń-Austria
19 czerwca 2013-Gdańsk-Polska
12 lipca 2019-Warszawa-Polska
Edyta
It's My Life
It's My Life

Post autor: Edyta »

Mnie również dzisiaj odwiedził kurier, a zamawiałam 11.11 :D Niesamowite uczucie trzymać w rękach bilety na koncert chłopaków w Polsce :D Mimo, że to będzie mój czwarty raz, to się wzruszyłam :PPP Tyle lat czekania :D i wreszcie się udało :D
Absolutex3
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: Absolutex3 »

A ja zamawiałam 9.11 i wciąż nie mam. :(
Edyta
It's My Life
It's My Life

Post autor: Edyta »

Logika wysyłania biletów jest jakaś pokrętna :D ale mam nadzieję, że wszyscy dostaną :D
sambo88
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: sambo88 »

Absolutex3 pisze:A ja zamawiałam 9.11 i wciąż nie mam. :(
Spoko, ja też zamawiałem 9.11 i kurier dziś dotarł, jutro powinien być i u Ciebie :)
Awatar użytkownika
M.J.
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: M.J. »

Gloria pisze:Z tym że do mnie idzie listem, więc to pewnie jeszcze trochę potrwa..
Ja też wybrałam opcję listu, wrr, chciałabym mieć już bilet w łapkach...

Btw. na "wystawie" Empiku na Marszałkowskiej pojawiła się informacja o bilecie na Lanę Del Rey, a o BJ dalej ani słowa! :zly:
His momma said he was crazy - he said 'Momma, I've got to try'.
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

M.J. pisze: Btw. na "wystawie" Empiku na Marszałkowskiej pojawiła się informacja o bilecie na Lanę Del Rey, a o BJ dalej ani słowa! :zly:
O ile się nie mylę to tam są pokazane tylko wybrane wydarzenia, więc pewnie za jakiś czas również BJ się pokaże.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
Mkwiatek93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Mkwiatek93 »

A myślałam że chociaż w Warszawskim empiku jakieś info będzie... Jak na razie słabo promocję rozwijają :p
Ja zamawiałam również w piątek 9.11., biję się w piersi za to że chciałam oszczędzić na liście...już chcę bilet !! !! :zly:
Hey I’m walkin’ wounded but I still believe
Learning how to fly with a broken wing...
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

djpj1 pisze:Powiem Wam że nie potrafię zrozumieć dlaczego w Was jest tyle pesymizmu odnośnie wypełnienia stadionu?Czy to już taka nasza polska mentalność?
Nawiązując do słów wyżej cytowanego naszego kolegi, który przesłał nam radosną nowinę zapytam się w stylu bodaj Kennediego --- CO TY ZROBIŁEŚ/ZROBIŁAŚ ABY ZAPEŁNIĆ STADION?? ---

To tak w formie żartu, ale tak na serio to w dużej mierze od nas zależy też jak będą się sprzedawały bilety.

Mamy według licznika umieszczonego przez Bodzia 211 dni, aby rozpromować zarówno zespół jak i koncert. A jak??

Najprostszym możlwiym i dostępnym niemal dla wszystkich sposobów jest głosowanie na piosenke Richiego (Every Road) i Jona (Not Running Anymore) oraz zespołu (Because We Can) jak się tylko pojawią na listach.
W moim przypadku nic mnie tak bardzo nie przyciąga do nowego artysty jak piosenka która leci w radiu i po kilkukrotnym przesłuchaniu wpada mi w ucho. Następnie słucham całego albumu i już nieraz tak było, że ląduje na ich koncercie.
Miłośc do My Chemical Romance zaczęła się od piosenki "I Don't Love You", która koleżanka umieściła na pewnym portalu. W Manic Street Preachers zakochałem się jak jednego dnia w radiu usłyszałem ich 2 numery i postanowiłem przesłuchać ich składanki best of. Volbeat usłyszałem u kumpla w samochodzie 2 piosenki. 30 Second To Mars polecił mi inny kumpel. Do Katy Perry, Wilki, ATB, Pink, U2, Snow Patrol, Moby, Lenny Krvitz, Guano Apes, Nickelback, The Killers, czy Linkin Park przekonałem się bo w radiu/TV non stop leciały ich piosenki/klipy aż sięgnąłem po ich dyskografie. W ostateczności byłem na koncertach 12 artystów, których wymieniłem powyżej.

Jeżeli przez te 211 dni uda nam się wytworzyć klimat typu, że nie być na koncercie Bon Jovi w Gdańsku to wstyd albo coś w tym stylu, to mamy szanse wypełnić stadion do ostatniego miejsca.

Dlatego m.in im Richie będzie wyżej i dłużej na listach (np. Eska Rock) to tym więcej okazji, aby prowadzący audycje zachęcał do posłuchania płyty, starych płyt, płyt zespołu a i chyba co najbardziej nas interesuje więcej okazji to wspominania o koncercie.

Z mojej strony dodam iż mocno współpracowałem z resztą ekipy nad stroną o koncercie, która uważam za ważny punkt promocji i ułatwienia dla ludzi. Teraz pracujemy nad mailingami do fanów.

Co następnie? Na pewno zachęcanie znajomych do koncertu, promocja na facebooku i głosowanie na piosenki w radiu.

Proponuję nie patrzeć na promocję ogólną, bo na taką jest za wcześnie. Za niedługo piosenki trafią do stacji radiowych i wtedy pewnie już coś ruszy. Co nie zmienia, że my możemy już sami promować koncert.

Podsumowując jest to dla mnie zbyt duże marzenie, abym pozwolił sobie siedzieć na tyłku i patrzeć jak je tracę, bo jest słaba sprzedaż itp. Nie ma takiej opcji. W ostateczności obrabuje bank i wykupie wszystkie bilety.

ps. Swój bilet tez już mam ;D Nie pozostało mi nic innego jak 211 dni ciężkiej i przyjemnej pracy na rzecz promocji koncertu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”