Koncerty w O2 - opinie, filmiki itp.
Moderator: Mod's Team
mnie np.wkurza tutaj jedna rzecz!po co krytkowac czlowieka za to ze woli HANDA niz np.SWW ja np. najbardziej lubie these days ale szanuje wybor adriana ze dla niego najlepszy jest hand,tez swietna plyta!kazdy ma swoje emocje,wspomnienia uczucia zwiazane z plyta,dla niego najwiecej znaczy hand no i dobrze niech tak jest.
Tylko ze Blame It on the Love of Rock & Roll to gniot to sie nie zgadzam,bo ja ten utowr uwielbiam ale kazdy woli co innego
Tylko ze Blame It on the Love of Rock & Roll to gniot to sie nie zgadzam,bo ja ten utowr uwielbiam ale kazdy woli co innego
Co do HAND vs KTF powiem tylko tyle... od czasu premiery KTF minęło 18 lat, do dziś w TV puszczają teledyski Bed Of Roses, Keep The Faith a sporadycznie nawet In These Arms, mało tego Bed Of Roses można co jakiś czas usłyszeć nawet w polskich stacjach radiowych m.in. w RMF. Od premiery wielkiego HAND minęło o ile się nie mylę 5 lat, nawet nie wiem ile teledysków do tej płyty zrobili, ale puszczali to może przez pierwszy rok, obecnie żadnej piosenki z HAND nie usłyszycie w radiu, nie zobaczycie w TV (nawet jeśli wasza firma opłaciła abonament RTV
)... właściwie to chyba już mało kto o tej płytce pamięta... i tu jest właśnie różnica, płyty takie jak SWW, NJ czy KTF przeszły do klasyki rocka, a HAND cóż przy całej mojej sympatii do tej płyty... jedna z wielu płytek, których historia rozpoczęła i jednocześnie zakończyła się w roku pańskim 2005. Skoro już dziś mało kto o niej pamięta to za 18 lat zapewne i Adi o niej zapomni
HAND można lubić, cenić, ale nie oszukujmy się nie była to płyta ani wybitna, ani przełomowa, ani też innowacyjna, po prostu jedna z dziesiątek podobnych pop rockowych płytek jakie wychodzą obecnie co miesiąc, gdyby nie to, że została wydana pod szyldem Bon Jovi to nawet pies z kulawą nogą by na nią nie zwrócił uwagi
Gusta gustami, ale fakty są takie, że żadna z płyt BJ nagranych po 2000 roku nie przejdzie do klasyki, tak jak to stało się ze wspomnianymi SWW, NJ, a moim zdaniem również KTF. Gdybym był nieobiektywny to do tej listy dodałbym też moją ukochaną TD...
Gusta gustami, ale fakty są takie, że żadna z płyt BJ nagranych po 2000 roku nie przejdzie do klasyki, tak jak to stało się ze wspomnianymi SWW, NJ, a moim zdaniem również KTF. Gdybym był nieobiektywny to do tej listy dodałbym też moją ukochaną TD...
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Moment. Kilka spraw:Alicia 478 pisze:Adrian słaba pamięć nie jest moim problemem i nie chodziło mi o to kto słuchał najczęściej HANDA ( z polskiego raczej dobra nie jestem ale czytać umiem, pierwszy post tematu do którego dałeś linka) .najlepszej (czytaj - najczęściej słuchanej)
To chyba jasne, że HAND cieszył się popularnością, bo była to płyta stosunkowo nowa , dla przykładu jeżeli teraz ludzie najczęściej słuchają The Circle to czy uważają że to najlepsza płyta ? Nie, po prostu jeżeli wychodzi nowa płyta to słuchasz jej a nie wyjmujesz album sprzed 20 lat i katujesz aż do zdarcia .
Ogólne oceny have a nice day w mediach naprawdę nie były wtedy rewelacyjne a już naprawdę nikomu nie przyszło do głowy by powiedzieć ,że jest to płyta lepsza od KTF i NJ
1.Tamten ranking nie jest typu: "Jaki album najczęściej słuchasz", tylko brzmi on "Albumy BJ: od najlepszego do najgorszego". Więc nie wiem czemu sobie go zamieniłaś. Róznica jest i to zasadnicza.
2.Sprawdź jaka jest dzisiaj popularnosć Circle w Survivalu (kilka miesięcy po wydaniu) a jaka wtedy była HANDA ponad rok po wydaniu.
3. JA nie mówiłem, że krytycy piali z zachwytu , bo nie robili tego ani przy wyjściu SWW, TD czy HANDa. Po ocenach albumów można zobaczyć, że najlepsze oceny ma zazwyczaj SWW (docenione po czasie), NJ i Crush. Ale ani KTF ani TD nie wybijają się ponad resztę twórczości BJ jeżeli chodzi o opinie krytyków.
4.Wiesz, ze to jest powszechnie panujący stereotyp. Wiesz, ze ogólnie ciężko znaleźć opinie albumu TD, bo był on ogólnie słabo dostrzeżony przez krytyków. Ocena HAnda i TD w TRocku była taka sama (3 gwiazdki), a może nawet HANDa wyższa bo nie pamiętam czy miał 3 gwiazdki czy 3,5.Ogólne oceny have a nice day w mediach naprawdę nie były wtedy rewelacyjne a już naprawdę nikomu nie przyszło do głowy by powiedzieć ,że jest to płyta lepsza od KTF i NJ
Hand nie był albumem dobrze ocenionym przez krytykę. Zdecydowanie lepiej ocenione było min Lost Highway. Z tym, że ja jasno pisałem o fanach na forum BJ, a nie o krytykach.
"Kiedyś to były czasy kiedy HAND był stawiany wyżej niż KTF, NJ
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
Scrooge - ogólnie to co napisałeś jest nie na temat ;D Z większością rzeczy się zgadzam, ale nie ze wszystkim. Nie rozwijam tematu, bo to nie jest odpowiednie miejsce na kolejny wątek nie na temat.
- jovizna
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Takie mi się "de ża we" zrobiło
ja pitolę
my chyba już przez to przechodziliśmy
Co by nie był to off-top: w o2 było fajnie.
P.S.
Adrian, odnoszę wrażenie, że dojrzałeś emocjonalnie przez ostatnie miesiące.
Fakt, niektórzy przebarwiają rzeczywistość lat 80/90. Najlepsze płyty, najlepsze trasy koncertowe, najlepszy wizerunek zespołu itp. przyznaję, były to wspaniałe czasy, ale przecież i wtedy zdarzały się słabe występy. On ma mocniejszy głos i to też fakt, a to ze czasami śpiewa jak śpiewa to bardziej wynika z jego maniery miauczenia, której ciężko mu się wyzbyć pewnie przez swoje lenistwo.Moim skromnym zdaniem Jon nigdy nie śpiewał na żywo tak dobrze jak teraz. Teraz naprawdę śpiewa, ma wibrato, barwę, moc i... śpiewność zarazem. Nie krzyczy. Always z O2 przebija Wembley wokalnie moim zdaniem. Po prostu mocniejsze, dojrzałe, itd. Lepsze
Co by nie był to off-top: w o2 było fajnie.
P.S.
Adrian, odnoszę wrażenie, że dojrzałeś emocjonalnie przez ostatnie miesiące.
- Alicia 478
- It's My Life
Adrian na Boga przeczytaj pierwszy post tamtego tematu w rozumieniu autora najlepsza płyta to ta której najczęściej słuchasz a nie ta którą najbardziej cenisz. jaśniej już nie można .
Tak w ogóle Adi daj już sobie spokój z tą glorią chwały HANDA i tak wszyscy wiedzą o tym, że idealizujesz tą płytę i nikt Ci nie ma tego za złe ale to samo od 5lat już z lekka nudzi
Survival nie ocenia popularności tylko jakość , w ostatnim survivalu HAND odpadł jako drugi i choćby to świadczy o wielkości tej płyty .Sprawdź jaka jest dzisiaj popularnosć Circle w Survivalu (kilka miesięcy po wydaniu) a jaka wtedy była HANDA ponad rok po wydaniu.
Tak w ogóle Adi daj już sobie spokój z tą glorią chwały HANDA i tak wszyscy wiedzą o tym, że idealizujesz tą płytę i nikt Ci nie ma tego za złe ale to samo od 5lat już z lekka nudzi
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Dobra, bo widzę, że merytorycznie się nie dogadamy. Zgoda co do pierwszego postu, tu masz racje tak sobie kolega określił, że dla niego najlepsza = najczęściej słuchana. Jednak jakbyś popatrzyła poza ten post to wiele osób nie wstawiało tam listy najczęściej słuchanych tylko wg nich najlepszych albumów.Alicia 478 pisze:Adrian na Boga przeczytaj pierwszy post tamtego tematu w rozumieniu autora najlepsza płyta to ta której najczęściej słuchasz a nie ta którą najbardziej cenisz. jaśniej już nie można .
Coś mi też mówi, ze Ty również wstawiłaś listę nie najczęściej słuchanych tylko najlepszych (wg jakości)
Wiec następnym razem zamiast wzywać Boga, to poczytaj, bo sama w tamtym temacie przeczysz temu co piszesz teraz.Tak by to wyglądało jeżeli chodzi o jakość jednak ostatnio najczęściej słucham Keep the faith
Dosyć kontrowersyjna teza. A właśnie o tym wspominałem w poprzednich postach. Zmieniło się grono aktywnych osób, a wraz z nimi zmieniła się jak to mówisz lista albumów BJ które są "Wielkie" i nie na naszym forum.Survival nie ocenia popularności tylko jakość , w ostatnim survivalu HAND odpadł jako drugi i choćby to świadczy o wielkości tej płyty
Czy ja gloryfikuje HANDa czy to tylko jakieś Twoje urojenia?? Powiedziałem tylko, że szkoda mi czasów w których HAND był bardzo popularną i cenioną płytą na tym forum, a Ty i Jovi zarzuciliście, że nic takiego nie miało tu miejsca. Masz czarno na białym, że album był często słuchany, był ceniony i był uznawany za najlepsze dzieło BJ przez kilka osób. A resztę dopisałaś sobie sama.Tak w ogóle Adi daj już sobie spokój z tą glorią chwały HANDA i tak wszyscy wiedzą o tym, że idealizujesz tą płytę i nikt Ci nie ma tego za złe ale to samo od 5lat już z lekka nudzi
Z mojej strony koniec wyjaśnień, bo w momencie kiedy ktoś potrzebuje Boga do pomocy w pisaniu postów, to mi się odechciewa szukać argumentów przeciwko tezom takiej osoby.
Dlatego życzę miłego dnia
Polecam wrócić do głównej dyskusji.
-
- Have A Nice Day
Kontynuując wypowiedzi związane z tematem:
zgadzam się z Jovizną, że w O2 było fajnie
Według mnie szczególnie Keep the faith jako zamknięcie podstawowej części występu świetnie im wychodzi, znowu widać w wykonaniu żywiołowość tej piosenki.
Natomiast mała liczba utworów z Circle może być konsekwencją chłodnej reakcji publiczności na nie (najlepiej to było w poniedziałek widać na przyjęciu Born to follow a Bad name - przepaść: na Bad name większość sali skakała i klaskała, natomiast chwilę wcześniej "spała").
Dziwi mnie tylko, czemu setlista 1.nocy niczym się nie wyróżniła, a dopiero na kolejnych wrzucają po jakiejś perełce (choć można to tłumaczyć chęcią utrzymania frekwencji, bo pewnie spora część publiczności kupiła kilka biletów).
zgadzam się z Jovizną, że w O2 było fajnie
Według mnie szczególnie Keep the faith jako zamknięcie podstawowej części występu świetnie im wychodzi, znowu widać w wykonaniu żywiołowość tej piosenki.
Natomiast mała liczba utworów z Circle może być konsekwencją chłodnej reakcji publiczności na nie (najlepiej to było w poniedziałek widać na przyjęciu Born to follow a Bad name - przepaść: na Bad name większość sali skakała i klaskała, natomiast chwilę wcześniej "spała").
Dziwi mnie tylko, czemu setlista 1.nocy niczym się nie wyróżniła, a dopiero na kolejnych wrzucają po jakiejś perełce (choć można to tłumaczyć chęcią utrzymania frekwencji, bo pewnie spora część publiczności kupiła kilka biletów).
- Alicia 478
- It's My Life
Co do tamtego tematu to, że wstawiłam listę wg jakości nie oznacza, że wszyscy tak zrobili przecież to ja tu jestem pomylona i przepraszam za wszystko mam nadzieję, że nie żywisz do mnie urazy , wybaczasz mi ?
Tak na poważnie PEACE
(jeżeli uraziłam Cię jako chrześcijanina przepraszam naprawdę )
PS. Urojeń też nie mam
Tak na poważnie PEACE
PS. Urojeń też nie mam
Tutaj podaję setlistę z koncertu z 17/06/10 bo widzę,ze nikt nie wstawił tego na stronę główną
1.Last Man
2.Born To Follow
3.Bad Name
4.Thorn In My Side
5.Born To Be My Baby
6.Superman
7.In These Arms
8.Captain Crash
9.We Got It Going On
10.Bad Medicine
11.Love's the Only Rule
12.Homeboud Train (Riche Vox)
13.Open All Night
14.Diamond Ring
15.4th Of July
16.Love For Sale
17.Beautiful
18.It's My Life
19.Sleep When I'm Dead
20.Who Says
21.Prayer
22.Working Man
23.Wanted
24.Keep The Faith
[ Dodano: 2010-06-20, 10:42 ]
Setlista z kolejnego koncertu w O2 arena 19/06/10
1.Happy Now
2.Born To Follow
3.Bad Name
4.In These Arms
5.Born To Be My Baby
6.Wild In The Streets
7.Wild Is The Wind
8.Captain Crash
9.Runaway
10.We Got It Going On
11.Bad Medicine/Paint It Black/Pretty Woman
12.Lay Your Hands On Me(Richie vox)
13.Open All Night
14.Diamond Ring
15.I'll Be There For You
16.Love For Sale
17.Working Man
18.It's My Life
19.Who Says
20.Keep The Faith
21.Something To Belive In
22.Saturday Night
23.Wanted
24.Prayer

1.Last Man
2.Born To Follow
3.Bad Name
4.Thorn In My Side
5.Born To Be My Baby
6.Superman
7.In These Arms
8.Captain Crash
9.We Got It Going On
10.Bad Medicine
11.Love's the Only Rule
12.Homeboud Train (Riche Vox)
13.Open All Night
14.Diamond Ring
15.4th Of July
16.Love For Sale
17.Beautiful
18.It's My Life
19.Sleep When I'm Dead
20.Who Says
21.Prayer
22.Working Man
23.Wanted
24.Keep The Faith
[ Dodano: 2010-06-20, 10:42 ]
Setlista z kolejnego koncertu w O2 arena 19/06/10

1.Happy Now
2.Born To Follow
3.Bad Name
4.In These Arms
5.Born To Be My Baby
6.Wild In The Streets
7.Wild Is The Wind
8.Captain Crash
9.Runaway
10.We Got It Going On
11.Bad Medicine/Paint It Black/Pretty Woman
12.Lay Your Hands On Me(Richie vox)
13.Open All Night
14.Diamond Ring
15.I'll Be There For You
16.Love For Sale
17.Working Man
18.It's My Life
19.Who Says
20.Keep The Faith
21.Something To Belive In
22.Saturday Night
23.Wanted
24.Prayer
:)
co sądzicie o tym był ktoś słuchał na żywo wydaje się, że Jon podołał... zajebiście jest to znowu usłyszeć
http://www.youtube.com/watch?v=J5zvpER8 ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=XmTK60SHuIk
http://www.youtube.com/watch?v=Vs7Yl9Uc ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=J5zvpER8 ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=XmTK60SHuIk
http://www.youtube.com/watch?v=Vs7Yl9Uc ... re=related
...and just only rock...
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Tu Ci przyznam racje na tym 1 koncercie NIE był w topowej formie. Poprzednie noce wokalnie o wiele lepsze. Pooglądaj filmiki z wcześniejszych nocy bo np. Bed of roses czy always wgniatają w ziemie.Fajnie, że grają takie piosenki, ale po raz kolejny widać, że Ci co twierdzą iż głos Jona jest w topowej formie są w błędzie![]()