Równolegle odbędą się cztery plebiscyty - najlepszy oficjalny utwór Bon Jovi oraz najlepszy dodatek (bonus/demo/B-Side), a także wyłonimy najlepsze solowe utwory Jaśka i Ryśka.
Głosować można w dwóch systemach. Głosy napisane w poście pod tym tematem liczą się tak samo jak te wysłane do mnie jako PW. Gorąco zachęcam do oddawania głosów w systemie tajnym, aby zwiększyć poziom emocji do maksimum. Głosy tajne zostaną ujawnione po zakończeniu plebiscytu.
Wymyśliłem system punktowy, który powinien sprawdzić się także w głosowaniu na płyty. Otóż każdy z użytkowników wysyła głosy na 10 piosenek w taki sposób:
1. Tytuł utworu
2. Tytuł utworu
3. Tytuł utworu
(...)
10. Tytuł utworu
Piosenka z miejsca pierwszego dostaje 10 punktów, te z drugiego i trzeciego - 5 punktów, a pozostałe - 1 punkt.
Każdy wysyła cztery zestawy (może, nie musi wszystkich):
Zestaw 1: Piosenki oficjalne
To te, które zamieszczone zostały na podstawowych tracklistach studyjnych albumów oraz kompilacji typu Greatest Hits, a także wszystkie inne single (jak na przykład "Real Life" lub "Please Come Home for Christmas")
Zestaw 2: Piosenki nieoficjalne
To:
- bonusy do albumów studyjnych
- dema oficjalnie opublikowane (na boksecie lub innym wydawnictwie)
- dema nieoficjalnie opublikowane (dużo tego chyba nie ma, ale takie "Nothing" jakoś wyciekło)
- B-Side'y
Zestaw 3: Piosenki solowe Jona Bon Jovi
Zestaw 4: Piosenki solowe Richiego Sambory
Tu już nie będziemy bawić się w podstawy i bonusy, wszystko co zostało wydane pod szyldem tych panów się liczy.
Zachęcam do dyskusji na temat zasad, abyśmy mogli je ewentualnie jeszcze zmienić, zanim zabawa rozpocznie się na dobre.
Przypominam, że każdy samodzielnie wybiera sposób, w jaki chce oddać swoje głosy. Może to zrobić za pomocą postu pod tym tematem, jak i za pomocą Wiadomości Prywatnej wysłanej na moje konto.
KONIEC PRZYJMOWANIA GŁOSÓW: 19 GRUDNIA 2016, GODZINA 12:00