Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Re: Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016

Post autor: TheRock »

Tomker pisze:
TheRock pisze:od przełomu 80/90 czyli w zasadzie od początku Bon Jovi w Polsce byli pier....ni, wszyscy mieli ich w z(d)upie
akurat w tzw. "dobrych sklepach muzycznych" (ale nie tylko) za czasów SWW, NJ, KTF i TD mieli dobrą prasę
Tak masz rację, może trochę się zagalopowałem z tej złości, ja akurat te lata 80-te raczej z opowiadań, 92 miałem dopiero 13 lat. Jednak biorąc sklalę ich popularności, wtedy byli GIGANTAMI to i tak w Polsce było tylko jako tako. Pamiętam w 1994 lub raczej 95 schodziłem kilka sklepów w Czewie zanim dostałem kasetę KTF, to były czasy hihihi.
...and just only rock...
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ KTF TD
Kontakt:

Post autor: ROCKSTAR »

Tak troche przylacze sie do dyskusji :))
Z tego co pamietam, to najlepszym okresem dla BJ w Polsce, pod wzgledem "fonograficznym" byl okres 1990-1995 (czyli okres piractwa w sumie). Szczegolnie poczatek lat 90tych... W tzw. "Music Box'ach" mozna bylo dostac nie tylko cala dyskografie BJ, (glownie na kasetach, ale i CD tez sie trafialy), ale rowniez koncerty, VHS, koszulki, naszywki, plakaty na papierze kredowym... Ja ten okres wspominam bardzo dobrze. Wroclaw glownie byl wtedy moja mekka :D
Pamietam, jak chyba 4 tygodne pod rzad na miejscu pierwszym ( jesli sie myle- przepraszam) na Liscie Przebojow Programu III krolowalo Born To Be My Baby- wtedy byl niesamowity bum na BJ u nas. To byly inne czasy, inne media, inne radio. Ale ten okres wspominam jako dosc "bogaty" w temacie naszego zespolu.
Chyba jeszcze potem przy okazji "Crush'a" bylo baaardzo podobnie.
Tyle od starszego Pana :))
A nowa plytka do mnie juz wedruje z Londynu :) Dzisiaj planowany jest odbior :)
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

TheRock pisze:
No i wracamy do tego samego... Od dziecka czyli od przełomu 80/90 czyli w zasadzie od początku Bon Jovi w Polsce byli pier....ni, wszyscy mieli ich w z(d)upie,
Nieprawda, doskonale pamiętam ten okres, początek lat 90tych to akurat czas, gdzie Bon Jovi byli wszędzie, pisano wiele, dobrze - i nie tylko w pisemkach typu Bravo i Popcorn, choć akurat wtedy mi to nie przeszkadzało. Swoją drogą Tylko Rock wtedy dopiero powstawał, a inne poważniejsze magazyny muzyczne do czasów dzisiejszych nie dotrwały. Fakt, że TD nie miało wtedy najlepszej prasy, ale kto wtedy wiedział, że już 10 lat później będziemy z rozrzewnieniem wspominać tę płytę (20 lat później tym bardziej).

Co do samej nowej płyty - jest kilka fajnych momentów, ale nie na tyle, bym się rozpisywał i podniecał nie wiadomo jakim poziomem albumu. Ot kolejny, który świata nie zawojuje, rynku nie zrewolucjonizuje, mnie nie porwie do namiętnego słuchania godzinami... Takim ostatnim był Bounce.

I jak wspomniał ROCKSTAR, koszulki, kasety magnetofonowe, VHS - było tego dużo i naprawdę łatwo dostępne, a i w radiu można było bez trudu trafić na numery Bon Jovi.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Przedmówcy już napisali wszystko w zasadzie. :)
Dodam tylko że w 'dobrym sklepie muzycznym' facet mi zamówił jedyną kopię Crusha. I od tego momentu zaczęła się jazda w dół i trwa do dziś...
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
yanni
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: yanni »

Pamiętam że w erze Crusha nie było żadnego problemu... byla promocja w sklepach. Ja w jednym z Krakowskich sklepów kupowalem wszystkie single ktore sie ukazywały. Były normalnie dostępne, wyeksponowane na półce. Kazdy singiel w dwóch wersjach. Z Bounce juz bylo gorzej.. pamietam ze w dniu premiery nie bylo płyty w empiku megastore w Katowicach. Potem to juz tylko coraz gorzej. Po Lost Highway musialem jechać do MM w Chorzowie bo nigdzie indziej nie bylo wersji normalne tylko PL w dniu premiery... a i tam była tylo jedna sztuka... Circle kupowalem na amerykańskim amazon bo z dvd nie było nigdzie... ehhh
http://kolekcjamuzyczna.blogspot.com/

22-06-2014 - Berlin, D - RS
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, D - RS
10-06-2011 - Dresden, D - BJ
04-06-2008 - Vienna, A - BJ
Fromasz1899
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: The Circle
Kontakt:

Post autor: Fromasz1899 »

ja w sumie nie pamiętam jakiejś wielkiej promocji na Bon Jovi odkąd interesuję się muzyką ale fakt że nie zauważyłem do tej pory żeby w jakimś empiku płyta leżała gdzieś na półce.. starych krążków też jakoś brakuje na półkach..
I'm still living, yeah, semper fi!

When you want to give up and your heart's about to break
Remember that you're perfect
God makes no mistakes
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: TheRock »

sobol_77 pisze:
TheRock pisze:
No i wracamy do tego samego... Od dziecka czyli od przełomu 80/90 czyli w zasadzie od początku Bon Jovi w Polsce byli pier....ni, wszyscy mieli ich w z(d)upie,
Nieprawda, doskonale pamiętam ten okres, początek lat 90tych to akurat czas, gdzie Bon Jovi byli wszędzie, pisano wiele, dobrze - i nie tylko w pisemkach typu Bravo i Popcorn, choć akurat wtedy mi to nie przeszkadzało. Swoją drogą Tylko Rock wtedy dopiero powstawał, a inne poważniejsze magazyny muzyczne do czasów dzisiejszych nie dotrwały. Fakt, że TD nie miało wtedy najlepszej prasy, ale kto wtedy wiedział, że już 10 lat później będziemy z rozrzewnieniem wspominać tę płytę (20 lat później tym bardziej).

Co do samej nowej płyty - jest kilka fajnych momentów, ale nie na tyle, bym się rozpisywał i podniecał nie wiadomo jakim poziomem albumu. Ot kolejny, który świata nie zawojuje, rynku nie zrewolucjonizuje, mnie nie porwie do namiętnego słuchania godzinami... Takim ostatnim był Bounce.

I jak wspomniał ROCKSTAR, koszulki, kasety magnetofonowe, VHS - było tego dużo i naprawdę łatwo dostępne, a i w radiu można było bez trudu trafić na numery Bon Jovi.
Pewnie i macie rację. Ja wtedy w zasadzie dopiero zaczynałem swoją przygodę z Bon Jovi i ogólnie z muzyką. Chociaż wcześniej i od zawsze u mnie w domu królował Queen i mówiono czasem o Czerwonych Gitarach. Natomiast nie pamiętam, żeby zbyt wiele czasu poświęcali Bon Jovi w typowo polskich mediach. Oczywiście piosenki pojawiały się na listach, ale żeby nagrać jakiś poważny materiał trzeba było szukać na Vivie (przecież to Niemcy), mtv, lub HBO (chyba, że źle pamiętam i błędnie myślę de facto o nieco późniejszych czasach). Jeżeli tak to SORRY!

Chociaż pamiętam jak mama mówiła mi, że jak zobaczyła i posłuchała tych chłopaków z Bon Jovi to wiedziała, że zrobią dużą karierę. Zgadza się, rzeczywiście było ich dużo tu i ówdzie. Tym bardziej, że to były lata 80-te, a później to nawet więcej kiedy media "urosły".
Ostatnio zmieniony 8 listopada 2016, o 11:57 przez TheRock, łącznie zmieniany 4 razy.
...and just only rock...
Fromasz1899
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: The Circle
Kontakt:

Post autor: Fromasz1899 »

teraz to i u nas ani na Vivie ani na MTV nie zobaczysz Bon Jovi.. prędzej Chylińską z jej nowym kawałkiem..
I'm still living, yeah, semper fi!

When you want to give up and your heart's about to break
Remember that you're perfect
God makes no mistakes
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

yanni pisze:Pamiętam że w erze Crusha nie było żadnego problemu... byla promocja w sklepach. Ja w jednym z Krakowskich sklepów kupowalem wszystkie single ktore sie ukazywały. Były normalnie dostępne, wyeksponowane na półce. Kazdy singiel w dwóch wersjach.
Nie było żadnego problemu u Was czy w wwie. Ja mówiłem o Lublinie i wschodzie kraju , a wtedy to nawet empiku tu nie było.
Też kupiłem sobie wszystkie single ale w empiku megastore na Marszałkowskiej. :)
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: kikusia28 »

W Sosnowcu mieliśmy taki fajny muzyczny sklep na tzw patelni w bramie :D Ten facet miał tam takie cuda. Od różnych interesujących płyt, po koszulki i inne gadżety. Później niestety otworzył się Empik (w którym to z ukrycia pierwszy raz oglądałam Wembley 95 :lol: ) i sklep został zlikwidowany. Zawsze z sentymentem będę wspominać te czasy.
yanni
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

kikusia28 pisze:W Sosnowcu mieliśmy taki fajny muzyczny sklep na tzw patelni w bramie :D Ten facet miał tam takie cuda. Od różnych interesujących płyt, po koszulki i inne gadżety. Później niestety otworzył się Empik (w którym to z ukrycia pierwszy raz oglądałam Wembley 95 :lol: ) i sklep został zlikwidowany. Zawsze z sentymentem będę wspominać te czasy.
Jeszcze na ... Dekerta ? Obok targu był super sklep i dzialal chyba dłużej niz ten w bramie

yanni
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

A tymczasem BJ kręcą nowe video.

Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

yanni pisze:A tymczasem BJ kręcą nowe video.
Chodzi o teledysk do Devils. Obawiałem, że nie wydadzą tej piosenki jako teledysk. Ale na szczęście tak się nie stało. Czyli zanosi się, że nie zobaczymy teledysku do Scars, Born, lub Living.

@Phil X Fan Club: Another picture of Phil X with Bon Jovi on the set on The Devil's In The Temple yesterday in New York #bonjovi #newyork #philx #video

Obrazek
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Super,że kręcą do Devil, po cichu na to liczyłem. Tylko...czemu tak kolorowo ? Widziałbym to jednak znacznie mroczniej.
Obrazek
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

Nie ma Johna Shanksa ! Może odszedł?!
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
ODPOWIEDZ