"The Circle" - Nowy Album
Moderator: Mod's Team
- Frankie
- Administrator
-
Have A Nice Day
Czas na moje odczucia dotyczące The Circle. Płyta jako całość mi się podoba. Nie mogę się tylko na razie przekonać do Live Before You Die. Ogólnie płytę oceniam bardzo pozytywnie. Rzeczywiście trzeba pochwalić grę Tico (bardzo wyraziste bębny). Bardzo bym sobie życzył, by Thorn In My Side zostało trzecim singlem. Nie będę oceniać poszczególnych piosenek, tak jak nie oceniam poszczególnych albumów zespołu, bowiem w każdym utworze na The Circle odnajduję coś dla siebie. Jak dla mnie, warto było wytrwać do momentu włożenia płyty do odtwarzacza. Chłopaki wcale się nie wypalili...
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
:)
Co Wy z tym Fast Cars przeciez to jest niezły utwór ktory sie fajnie rozkreca na 1:27 zdecydowanie porównywalny zSuperman Tonight
Bardzo lubię Bullet Thorn Happy Now
Loves Rule ma cos w sobie momentami bardzo przecietna ale ma cos z 80's.
Wszystkie utwory równe - na dobrym poziomie to jest najwieksza zaleta tego albumu - nie ma zapychaczy i gniotów. Widać ze set lista jest przemyslana tak zeby tworzyc calosc. Troche podobnie jak na HAND z tym że totalnym gniotem na HAND jest Who Says You Can't Go Home Ta piosenka jest tragiczna...
Bardzo lubię Bullet Thorn Happy Now
Loves Rule ma cos w sobie momentami bardzo przecietna ale ma cos z 80's.
Wszystkie utwory równe - na dobrym poziomie to jest najwieksza zaleta tego albumu - nie ma zapychaczy i gniotów. Widać ze set lista jest przemyslana tak zeby tworzyc calosc. Troche podobnie jak na HAND z tym że totalnym gniotem na HAND jest Who Says You Can't Go Home Ta piosenka jest tragiczna...
...and just only rock...
- Frankie
- Administrator
-
Have A Nice Day
Z kwestii może bez znaczenia, ale warto chyba mimo wszystko dodać, że Heather została wymieniona wśród osób, do których Richie kieruje podziękowania we wkładce. Ponadto wymienia także (jako jedyny z zespołu) w podziękowaniach Lorenzę Ponce.
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
:)
ja mam takie skromne pytanie. Część z Was mówi, że The Circle jest mocno średnią płytą, Tymczasem większość z Was za piosenkę numer 1. wybiera przeciętny song o górnolotnej nazwie Superman Tonight.
Ja na tym albumie znajduje zdecydowanie lepsze utwory:
- Bullet, Thorn, Happy Now, We werent born. Ostatno nawet non stop słucham Fast Cars.
Pytanie jest jedno - Bon Jovi zmieniło styl czy fani zmienili gusta
? A może ta płyta okazuje sie być tak dobra, że można przebierać w piosenkach co właśnie my wszyscy robimy.
2 tygodnie temu nie mogłem się oderwać od bullet potem był thorn happy now, a teraz fast cars to jest dla mnie bomba.
[ Dodano: 2009-12-10, 01:48 ]
największym minusem jednak FastC jest brak sołówki szkoda bo piosenka mogłaby być dużo lepsza jest chwytliwa....
Ja na tym albumie znajduje zdecydowanie lepsze utwory:
- Bullet, Thorn, Happy Now, We werent born. Ostatno nawet non stop słucham Fast Cars.
Pytanie jest jedno - Bon Jovi zmieniło styl czy fani zmienili gusta
2 tygodnie temu nie mogłem się oderwać od bullet potem był thorn happy now, a teraz fast cars to jest dla mnie bomba.
[ Dodano: 2009-12-10, 01:48 ]
największym minusem jednak FastC jest brak sołówki szkoda bo piosenka mogłaby być dużo lepsza jest chwytliwa....
...and just only rock...
- Frankie
- Administrator
-
Have A Nice Day
TheRock w 100% się z Tobą zgadzam. Moim zdaniem siłą tej płyty jest dobór piosenek. Naprawdę są dopracowane i próżno szukać zapychaczy. ?apię się nawet czasem na tym, że słuchanie rozpoczynam od 2 utworu bo mam wrażenie, że WWBTF wypada blado w zestawieniu z pozostałymi (może to po prostu zmęczenie piosenką?). Tak naprawdę mogliby dać każdy utwór na singla. Dawno nie miałem takiego odczucia w sensie, że każda piosenka broni się sama i to jest według mnie siła tej płyty.
-
- Gdańsk Supporter
-
It's My Life
Re: :)
Absolutnie się zgadzam. „Superman Tonight” dla mnie też jest bardzo średni… Doceniam, że naprawdę dużo się tam dzieje, widać, że włożyli w tę piosenkę sporo pracy no i podoba mi się druga zwrotka, ale to wszystko. Nie jest to mój wymarzony drugi singiel, ale skoro tylu osobom się podoba, to może jednak decyzja o wyborze właśnie tej piosenki nie była taka zła. Zobaczymy.TheRock pisze:Ja na tym albumie znajduje zdecydowanie lepsze utwory
Jeśli chodzi o Fast Cars- po przesłuchaniu snipettów podobała mi się najbardziej ze wszystkich, więc może dlatego mam do niej jakiś sentyment. Ale jakby nie patrzeć, naprawdę bardzo lubię tę piosenkę. Ciekawe jak wyglądało jej tworzenie, bo wydaje się być bardzo niedopracowana (dosyć krótka, nie ma solówki i to nieszczęsne „siala” jako wypełniacz), a co za tym idzie, trochę zmarnowano jej potencjał. No szkoda.
Ale i tak Brokenpromiseland rekompensuje wszystko