WILKI

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Scrooge »

Geminiman019 pisze:Wystarczy tego dobrego. Nie jestem moderatorem, ale mówiąc szczerze, poważnie naruszyliście netykietę tego forum. Wasze sprzeczki są bezcelowe i lepiej to skończcie, zanim Admin zrobi tu gruntowne porządki.

Porządki? Admin to raczej skacze z radości jak widzi to co w załączniku :lol: ;)

Idziemy w rekord? ;) Takiej frekwencji to chyba nie było nawet w dniu premiery The Circle ;]

[ Dodano: 2010-05-18, 22:41 ]
wulgaryzmy jak wulgaryzmy, jak ktoś użyje słowa kur*a jako przecinka to jeszcze spoko, chodzi o to żeby nie mówić o kimś Ty kur*o ;]
Załączniki

[Rozszerzenie jpg zostało wyłączone i nie będzie dłużej wyświetlane.]

Pippo
Moderator
Moderator
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Pippo »

Skonczcie te dyskusje i wroccie do wlasciwego tematu, jesli macie jeszcze cokolwiek w nim do powiedzenia.

Adrian, następnym razem, jak juz zarzucisz komus wycieczke osobista, odnies sie bezposrednio do tej wypowiedzi, cytujac ja. Ratt pytal, gdzie jest ta wycieczka osobista. Zamiast odpowiedziec, ze w tym momencie nie bylo z jego strony zadnej, zaczales wyciagac brudy sprzed paru dni. Pozniej potoczylo sie, jak potoczylo. Jedno ostrzezenie powinno byc Rattowi anulowane.

Wulgaryzmy..... za chu** czy kur**, ktore sa uzyte od czasu do czasu, nie daje ostrzezen. Ale jesli ktos zamierza uzywac po kilka takich wyrazen w jednym poscie, po czym one stana sie zwyczajnie wulgarne, uwazam ze nalezy karac wtedy warnem.

Student - przestan wreszcie wyjezdzac z tymi wycieczkami osobistymi. Pewne uwagi wystarczy ze zachowasz je dla siebie. Kazda kolejna wycieczka z Twojej strony, bedzie karana ostrzezeniem.
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: PePe »

Wiecie czego nie rozumiem? Dario walnął glupim tekstem za co mu sie oberwalo. ......no i? Po cholere od raz zwijac ogon pod siebie i usuwac avatara? Cos czego kompletnie nie potrafie zrozumiec. Chlopaki by szybko miedzy soba sprawe zalatwili ale nagle wkroczyl Szeryf i rozdzielil walczacych. Do Clinta Eastwood'a powiedzial "Ty jestes be, oszukujesz, oddawaj rewolwer!" a do Billego Kidd'a "Billy nie placz, oddaj nam tylko dyliżans z forsa". Nosz prosze Was!!!!
Ratt jedzie czesto po bandzie jak wielu innych ale ludzie, ku*** <----- przecinek, nadal uwazam, ze tu sie robi cos z niczego!
Wszyscy powinniscie troche wyluzowac ;)
A jesli juz ktos powinien isc za kratki to student, choc ja do jego tekstu nie mam zastrzezen. Jak walne glupim tekstem mozecie mnie naprostowac w odpowiedni sposob, mam to gdzies.
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Widzę, że mnie sporo ominęło. Późna już godzina, więc Wam daruję te bzdury. Ale jak pojawi się coś nowego równie zbędnego w tym temacie to...ciach ciach ;)

Więc by było na temat. Nie słuchałam nigdy za bardzo Wilków. Znam bardzo mało piosenek, głównie te które były najbardziej popularne. Trudno mi się wypowiadać na ich temat, ale widziałam tu gdzieś porównanie ich do BJ. Dla mnie w ogóle ich nie przypominają. Pod żadnym względem. Być może gdybym poznała więcej ich muzyki to bym zmieniła zdanie. Tymczasem jednak nawet nie mam ochoty do tej muzyki sięgać.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

Agata BJ pisze:Widzę, że mnie sporo ominęło. Późna już godzina, więc Wam daruję te bzdury. Ale jak pojawi się coś nowego równie zbędnego w tym temacie to...ciach ciach ;)
Offtop został rozpoczęty przez moda ;) i nie ciach ciach, tylko się dogadajcie między sobą w końcu, bo na razie z Waszego modowania wychodzi z lekka żałosny kabaret, kazdy mod robi co mu się żywnie podoba. Dzieje się cos przez ileś tam tygodni, cisza, aż nagle mod, który akurat ma zły dzień wpada i hurtowo robi porządki. Moim zdaniem z takim podejściem to na tym forum może jeno Pippo pozostać, bo też sobie doskonale poradzi.
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Znowu potwierdza się moja teoria, że na forum jest cisza, cisza, nuda... aż zaczną się kłócić dwie osoby.. może zamiast zlotów zaczniemy organizować jakieś uliczne walki fanów Bon Jovi... mega frekwencja gwarantowana :PPP
:lol: :lol: Coś w tym jest xD Ledwo kłótnia i już stado sępów sie zlatuje.

Najbardziej słabe na tym forum jest to ,że nie dyskutujemy o BJ, nie spieramy sie na temat BJ tylko o to czy ktoś zrobił wycieczke osobistą czy nie , czy ktoś bluzgał i za to zasługuje na bana, czy Adrian jest nadgorliwy czy nie itp itp ble ble ble. A to wszystko odbywa się gdzie ? W temacie o Wilkach xD Drugiego takiego forum nie ma ;p

PS
Dla mnie Wilki mają jasne i ciemne strony. Z jednej jest taka Baska , ktora przyprawia mnie o mdłości a z drugiej Urke czy moje ulubione solowe - Nie stało się nic. W jednym z ostatnich programów Wojewódzkiego był Gawlinski i Kuba się go spytał czy on jest aby prawdziwy rock'n'rollowiec czy raczej taka pipa troche. W sumie to może i był żart ale coś w tym jest. Czasem stworzą coś hmm godnego, a czesem kompletnie pipowate....w sumie jak BJ.
Obrazek
EVENo

Post autor: EVENo »

I w ten oto piękny sposób WILKI stały się najpopularniejszym zespołem wśród fanów Bon Jovi.
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Scrooge »

Nie ma co już 4 strona leci ;) chociaż osobiście powiedziałbym, że nie tyle najpopularniejszym co najbardziej kontrowersyjnym xD
Awatar użytkownika
DiamentowaDusza
It's My Life
It's My Life

Post autor: DiamentowaDusza »

Jak dla mnie Wilki a BJ to zupełnie inne zespoły.
Wilki mają kilka spoko piosenek ale te nowe są tak beznadziejne i pod publiczkę że pozostawię to bez komentarza.
Zresztą głos Roberta strasznie mnie irytuję ;/
mała-mi
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: mała-mi »

Właściwie to długi czas byłam w Fan Clubie Wilków, ale po "Watrze" jakoś tak mi przeszło. Cenię ich muzykę z lat 90, chociaż "4" też jest niezła. "Przedmiescia" natomiast to jedna z najlepszych płyt jakie słyszałam. Solowe dokonania Gawła to też niezłe płyty.
Podobienstwa zauważam, oprócz tych co wymieniliscie jest jeszcze fakt posiadania charakterystycznego lidera - łamacza dziewiczych serc ah! Bynajmniej tak było kiedyś. Teraz widać, że Gaweł nie starzeje się tak dobrze jak Jaś ;)
"Nawet jeśli coś jest twoim przeznaczeniem, to wcale nie znaczy, że wyniknie z tego coś dobrego."
Sam Bora

Post autor: Sam Bora »

Scrooge pisze:Chyba jeszcze nie było szerszej dyskusji o tym zespole, co mnie osobiście dziwi ponieważ chwilami muzycznie Wilki ocierają się o Bon Jovi.
:o
Scrooge pisze:Twórczość "nowych" Wilków przemilczę ;), z chęcią za to napisze parę słów o ich dwóch studyjnych płytach - Wilki (1992) oraz Przedmieścia (1993). W moim odczuciu zdecydowanie jedne z najlepszych rockowych / hard rockowych płyt jakie ukazały się w historii tego kraju. Ci z Was, którzy znają tylko nową twórczość Wilków po odsłuchaniu powyższych płyt mogą przeżyć delikatny szok oraz poczuć jakościowy przeskok porównywalnym z tym jaki towarzyszyłby przesiadce z małego fiata do nowego mercedesa klasy S .
W tym co piszesz jest sporo racji. Wilki poznałem w 1992 roku za sprawą teledysku "Eli Lama Sabachtani w Muzycznej Jedynce. Ech, utwór dosłownie wbił mnie w fotel. Do dziś jest to jedna z moich ulubionych nut. Czy tamta muzyka była lepsza? Prawda jest taka, że bardziej dotykała, porażała. Po rozpadzie w 1994 roku Gawliński wydał 4 albumy z których (jeśli słuchaliście) żaden nie przypomina muzycznie tego co nagrywał z zespołem. Zresztą najnowszy jego solowy krążek KALEJDOSKOP też do najciekawszych nie należy. Raczej smęcenie. Wilki wróciły dopiero w 2002 roku. I tak naprawdę bardziej brzmią jak Gawliński solo. Album 4 poniekąd wydaje mi się kontynuacja albumu Przedmieścia. Ostatni studyjny album ma parę ciekawych kawałków w warstwie tekstowej (Najtrudniejsza gra, Zostać mistrzem, Mandala w której solo brzmi prawie jak w Moja Baby).
Scrooge pisze:Szkoda, że wrócili jak wrócili bo zapewne byliby taką małą polską legendą, a tak są dla większości tylko popowym szitem od Baśki (kolejne małe nawiązanie do BJ i IML - tylko bez awantur :P )...
Wilki po reaktywacji prezentują się ZDECYDOWANIE lepiej od kowbojów z New Jersey.

[ Dodano: 2012-10-19, 00:07 ]
Ile to już lat od wydania "Obrazków"? Sześć, całe sześć lat. 6 listopada premiera nowego albumu "Światło i Mrok". Szczerze przyznam, na pewno kupię. To chyba jedyny zespół, którego słucham od początku istnienia (no może jeszcze Hey , który wydaje premierowy materiał ... również 6 listopada :P). Gawliński zapowiada, że będzie gitarowo.

http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... rowe_.html

Singiel nie potwierdza tych słów...

http://www.youtube.com/watch?v=5B_5jYC_SVI

[ Dodano: 2012-10-31, 10:12 ]
Na interii można (tydzień przed premierą) posłuchać obszernych fragmentów nowego dzieła Wilków "Światło i mrok"...
Dla zainteresowanych.

http://muzyka.interia.pl/alternatywa/ne ... 1857180,45
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”