Katie Melua

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

"The Flood" byłoby jej najlepszym utworem, gdyby zamiast wstawki tanecznej wchodziły takie zajebiście mocne wiolonczele a'la Apocalyptica - tak jak np. w "Faraway", jednym z moich ulubionych utworów - http://www.youtube.com/watch?v=RPRsTrQA0cU ;) W takim kształcie, w jakim "The Flood" wyszło, jest dla mnie piosenką z wielkim potencjałem a niewykorzystanym - coś jak "Bullet" naszych chłopaków z New Jersey ;)

Generalnie - gdyby ta płyta była po prostu popowa to by to uszło; problem w tym, że to płyta popowa zbyt udziwniona, ze słyszalnym wpływem Orbita (coś co jest dobre w przyadku Madonny nie jest wcale takie dla Katie). Chociaż "A Happy Place" po snippetach mi się nie podobało, a teraz nawet je lubię - podobnie jak "The House" i "No Fear Of Heights" (2 piosenki napisane tylko przez Katie - i są bodaj najlepsze na płycie!), dobre jest też "I'd Love To Kill You" (choć przed uslyszeniem wersji studyjnej liczyłem na to, że będzie lepsze) i "Tiny Alien"; reszta, niestety, niezła ale co najwyżej przyzwoita, a kompletnym dnem jest dla mnie "God On The Drums..." pierwszy utwór Kasi, którego szczerze nie cierpię ;[ No i co się od razu nasuwa na myśl - nieskomplikowany w porównaniu z poprzednimi albumami wokal, w połączeniu z potwierdzoną informacją, że kilka utworów w zeszłym roku było zaśpiewanych z półplaybacku, prowadzi do niezbyt radosnych wniosków, że z głosem Katie zaczyna być nienajlepiej...

A miejsce mam w V rzędzie. Byłoby lepsze, jakbym się nie obudził w połowie kwietnia, że jest koncert w Zabrzu, ale i tak nie narzekam :P

[ Dodano: 2010-09-13, 17:16 ]
studentmibm, nie wiem czy wiesz ale koncert jest najprawdopodobniej odwołany, a w najlepszym razie przełożony ;/ :(
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”