Po pierwsze - nikt nikomu nie zabronił tu pisywać. Jeśli "stara gwardia" się rozpadła to tylko na własne życzenie. Nie mówmy o nich/o nas jak o umarłych. W każdej chwili mogą się zalogować i wrzucić jakiś kamyk do ogródka. Rozumiem, że większość z nas pochłonęła jakaś tam proza życia (sama udzielam się już znacznie rzadziej ), inni zmienili zainteresowania, urodziły się dzieci itd., ale roztrząsanie tematu dawnych czasów nic już niestety nie wnosi poza rozdrażnianiem młodych. Było, minęło i trzeba iść dalej.
A po drugie - osobiście bardzo cieszę się z faktu, iż forum zawładnęli "młodzi" i że tegoroczna "trójka" wygląda tak a nie inaczej. Jak już kiedyś wspomniałam jestem pod wrażeniem wiedzy jaką posiadają i chylę czoła. Takich ludzi tu potrzeba.
Kończąc, wydaje mi się, że nasz czas już minął. Każdy z nas miał tutaj swoje przysłowiowe pięć minut. I jakieś rozgoryczenie, niezadowolenie z wyników jest chyba nie na miejscu. Powtarzalność naszych nicków w tym konkursie jest już po prostu nudna! I może właśnie dlatego liczba głosujących w tym roku tak wzrosła...
Agata, Adrian, Sobol... i reszta, których nicków nie pamiętam