Lista przebojów

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Ile piosenek innych zespołów niż BJ jest dla was lepszych niż wasza ulubiona piosenka BJ?

?adna
9
45%
1
2
10%
2-3
2
10%
4-7
5
25%
8-14
1
5%
15 lub więcej
1
5%

Liczba głosów: 20

EVENo

Lista przebojów

Post autor: EVENo »

Gdybyście mieli zrobić listę swoich ulubionych piosenek, jakie utwory byłyby przed Bon Jovi? A na którym BJ by się wogóle znalazł?
Awatar użytkownika
DefLeppard
It's My Life
It's My Life

Post autor: DefLeppard »

jak ktoś nie jest fanatykiem Bon Jovi to troche ciężkie pytanie :) ja np. ogólnie BJ cenie bardzo wysoko ale są zespoły któe maja pojedyncze perełki które bardziej wole niz najlepsze kawalki Jovisów, a za całokrztałt bardziej lubie Bon Jovi są to np. Tesla, Mr. Big, Pretty Maids czy Adriangale albo Journey, jest tych kapel w cholere
Do You Wanna Get Rocked???????????
Awatar użytkownika
magda01614
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: magda01614 »

Przed BJ, hmmm, nie wiem, trudne pytanie ;] Jednak lubie bardzo np. z "nowszej" muzyki AllAmerican Rejects - It End Tonight, Foo fighters - Pretender, u2 - City of blinding lights, jednak nie jestem pewna czy przebijają się przed BJ :D
"...On any other day, I'd be blue eyes cryin,
I could tell the world, 'At least I'm tryin',
The clouds are breakin',
The sun is shinin' new for me and you..."
Awatar użytkownika
DefLeppard
It's My Life
It's My Life

magda01614 pisze:Przed BJ, hmmm, nie wiem, trudne pytanie ;] Jednak lubie bardzo np. z "nowszej" muzyki AllAmerican Rejects - It End Tonight, Foo fighters - Pretender, u2 - City of blinding lights, jednak nie jestem pewna czy przebijają się przed BJ :D

w porównaniu do Ciebie to ja jakis starych wapniaków przedstawilem :)
tusia
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul
Ulubiona płyta: Keep the faith

Post autor: tusia »

Bon Jovi było jest i będzie dla mnie najlepszym zespołem ale są kawałki szlagierowe, które jeśli nie są lepsze to mogą się równać z niektórymi utworami BJ. Osobiście lubię też trochę cięższe brzmienie jak Metallica, Nirvana czy G'N"R i nie wspominając "klasyce" polskiego rocka jak Dżem czy Hey i spokojnie mogłabym wymienić kilka takich równie dobrych jak nie lepszych utworów.
No man is an island...
espena
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Post autor: espena »

hmm, ostatnio mog?abym dodać Sigur Ros, Portishead,
Massive Attack, Silverchair, Tori Amos itp.
www.korowiow.mp3.wp.pl

Za doświadczenia trzeba w życiu płacić. Jeżeli mamy szczęście, otrzymujemy rabat - Oskar Kokoschka
Awatar użytkownika
DefLeppard
It's My Life
It's My Life

no ja jeszcze ostatnio caly czas slucham ostatniej plytki Sebastiana Bach'a
Milos
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: Milos »

Czołówka mojej listy przebojów wygląda tak:
1. Europe - The Final Countdown
2. Bon Jovi - Living on the Prayer

Toteż zaznaczyłem 1.
Awatar użytkownika
rockdk
It's My Life
It's My Life

Post autor: rockdk »

dla mnie bezapelacyjnym numerem 1 jest już od dłuższego czasu wanted dead or alive
jeśli chodzi o inne zespoły to nie prowadzę szczegółowej listy ale lubie klasykę rocka pink floyd, bob dylan, bob geldof, no i oczywiście guns and roses i aerosmith :P
For those about to rock - we salute you ;)
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

U mnie nie ma żadnej innej piosenki przed piosenką Bon Jovi, bo zawsze nr 1 u mnie będzie "It's My Life" (pomimo iż czasami mam dość jej słuchania). Ze wszględu na to że jest to genialna piosenka jak i ze względu na to, że obróciła mi życie o jakieś 180* i to w dobrą stronę.

Kocham inne piosenki jak i zespoły np takie "Read My Mind" Killersów jest Genialne czy np "Let It Be" Beatelsów lub "Anybody Seen My Baby" Stonesów itp mam kilkadziesiąt takich utworów za które moge dziękować Bogu, że dane było mi je uslyszeć, ale nic nie przebije "It's My Life" ze względu na szacunek i sentyment do tego utworu.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Trudno jednoznacznie odpowiedziec na to pytanie. Moje ulubione piosenki sie zmieniaja dosc czesto choc zawsze do nich wracam. Obecnie uwielbiam Pearl jam- State of love and trust czy Sweetest thing U2 ale Bon Jovi jest jedynym zespolem, do ktorego piosenek wracam ciągle i ciągle i które znacza dla mnie o wiele wiecej niż inne utwory. Wanted, Something to believe in czy Blood on blood to klasyki,ktore nigdy mi sie nie znudza i ktore zawsze bede uwielbiał. No i Raise your hands czy Let it rock...echh...Bon Jovi to Bon Jovi :)
Obrazek
Awatar użytkownika
ewaika789
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: ewaika789 »

Ja tam słucham muzyki najróżniejszej, zależy to od nastroju humoru pogody i innych, ale od paru lat przeważnie słucham BJ te piosenki dają mi jakąś siłę, radość, coś takiego co sprawia że dzień jest lepszy.... :))
Ryszard Perun
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: Ryszard Perun »

Muzyki jest ot cholery i pełno jest rożnych zespołów ale taki zespól jak Bon Jovi to jest tylko jeden. Piosenka it's my life zrobiła na mnie ogromne wrażenie i od niej zaczęło się całe moje szaleństwo z Bon Jovi. jeśli miałbym typować piosenki które mi sie podobają najbardziej to były by z repertuaru Bon Jovi. Ostatnio słucham Bed of Roses, In These Arms, (You Want To) Make A Memory, Till We Ain't Strangers Anymore i Always a z bardziej rockowych piosenek to lobię właśnie it's my life, Livin' On A Prayer, Lay Your Hands On Me, You Give Love a Bad Name można by tu dugo wymieniać z Lost Highway podoba mi sie też We Got It Going On i Bonus Put The Boy Back In Cowboy :))
IT'S MY LIFE
EVENo

Post autor: EVENo »

Ryszard Perun pisze:z Lost Highway podoba mi sie też We Got It Going On i Bonus Put The Boy Back In Cowboy :))
zgadzam się co do Put The Boy Back In Cowboy. Szkoda, że nie znalazł się na pełnym albumie
Awatar użytkownika
ewaika789
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: ewaika789 »

Każdy artysta inaczej przelewa na papier swoje emocje myśli uczucia. Bon Jovi (cały zespół) idealnie przelali te uczucia na piosenki '' Have a nice day'' i na mało (chyba) docenioną piosenkę przez ludzi '' Welcome to wherever you are'' dla mnie to jest najpiękniejsza piosenka tego zespołu, daje po prostu do myślenia, kiedy się czyta jej tłumaczenie można się naprawdę nieźle wzruszyć...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”